Elon Musk „nu este sigur” că oferta sa de preluare Twitter va avea succes. Miliardarul pregătește planul B

15 Apr. 2022, 10:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2022, 10:14 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Șeful Tesla, Elon Musk, a recunoscut că „nu este sigur” că oferta sa de preluare a companiei de social media Twitter va avea succes, transmite BBC.

El a făcut aceste comentarii la o conferință la doar câteva ore după ce a dezvăluit că s-a oferit să cumpere compania pentru 54,20 de dolari pe acțiune, evaluând firma la 41 de miliarde de dolari.

Tot joi, directorul executiv al Twitter le-a spus angajaților că compania evaluează abordarea. Parag Agrawal a mai spus, la întâlnirea personalului, că compania nu a fost „ținută ostatică” de către ofertă.

Vorbind la conferința TED2022 de la Vancouver, domnul Musk a spus: „Nu sunt sigur că voi putea să-l achiziționez”.

El a adăugat că are un „Plan B” dacă oferta sa pentru Twitter a fost respinsă, dar nu a oferit detalii suplimentare despre ce ar putea însemna asta.

Domnul Musk a mai spus la eveniment că Twitter ar trebui să fie mai deschis și mai transparent. „Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el.

Joi, el și-a dezvăluit oferta de a cumpăra toate acțiunile de pe Twitter pe care nu le deține deja.

Într-un dosar oficial adresat autorităților de reglementare din SUA, Musk a spus că este persoana potrivită pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al companiei și că, dacă oferta sa nu va fi acceptată, „ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”.

Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a evitat oferta, postând pe Twitter: „Nu cred că oferta propusă de Elon Musk se apropie de valoarea intrinsecă a Twitter, având în vedere perspectivele sale de creștere”.

Miliardarul a susținut că deține o participație la Twitter prin intermediul firmei sale de investiții Kingdom Holding Company. Cu toate acestea, domnul Musk a răspuns imediat întrebând câte acțiuni Twitter deține firma Prințului Alwaleed, adăugând: „Care sunt părerile Regatului despre libertatea de exprimare a jurnaliștilor?”

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău