Elon Musk „nu este sigur” că oferta sa de preluare Twitter va avea succes. Miliardarul pregătește planul B

15 Apr. 2022, 10:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2022, 10:14 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Șeful Tesla, Elon Musk, a recunoscut că „nu este sigur” că oferta sa de preluare a companiei de social media Twitter va avea succes, transmite BBC.

El a făcut aceste comentarii la o conferință la doar câteva ore după ce a dezvăluit că s-a oferit să cumpere compania pentru 54,20 de dolari pe acțiune, evaluând firma la 41 de miliarde de dolari.

Tot joi, directorul executiv al Twitter le-a spus angajaților că compania evaluează abordarea. Parag Agrawal a mai spus, la întâlnirea personalului, că compania nu a fost „ținută ostatică” de către ofertă.

Vorbind la conferința TED2022 de la Vancouver, domnul Musk a spus: „Nu sunt sigur că voi putea să-l achiziționez”.

El a adăugat că are un „Plan B” dacă oferta sa pentru Twitter a fost respinsă, dar nu a oferit detalii suplimentare despre ce ar putea însemna asta.

Domnul Musk a mai spus la eveniment că Twitter ar trebui să fie mai deschis și mai transparent. „Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el.

Joi, el și-a dezvăluit oferta de a cumpăra toate acțiunile de pe Twitter pe care nu le deține deja.

Într-un dosar oficial adresat autorităților de reglementare din SUA, Musk a spus că este persoana potrivită pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al companiei și că, dacă oferta sa nu va fi acceptată, „ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”.

Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a evitat oferta, postând pe Twitter: „Nu cred că oferta propusă de Elon Musk se apropie de valoarea intrinsecă a Twitter, având în vedere perspectivele sale de creștere”.

Miliardarul a susținut că deține o participație la Twitter prin intermediul firmei sale de investiții Kingdom Holding Company. Cu toate acestea, domnul Musk a răspuns imediat întrebând câte acțiuni Twitter deține firma Prințului Alwaleed, adăugând: „Care sunt părerile Regatului despre libertatea de exprimare a jurnaliștilor?”

Realitatea Live

26 Sept. 2022, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2022, 17:55 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii occidentali nu cred că Vladimir Putin își va duce la capăt amenințările cu folosirea armelor nucleare, în contextul răzbiului din Ucraina. Aceștia cred că dictatorul de la Kremlin nu va fi lăsat de aliații săi să folosească armele de distrugere în masă. Ei cred că este vorba despre o cacealma prin care Putin încearcă un nou șantaj la adresa țărilor occidentale, după amenințarea cu tăierea gazelor care nu a mers foarte bine.

Mai mulți analiști consideră că Vladimir Putin joacă la cacealma atunci când amenință cu folosirea armelor de distrugere în masă. Tot în acest context prezintă și mobilizarea celor 300.000 de rezerviști ruși care urmează să fie trimiși în război, pe frontul din Ucraina.

Experții cred că este reacția unui lider care minte sau care nu înțelege în ce situație se află. Aceștia sunt de părere că aliații săi nu l-ar lăsa să folosească armele nucleare și să pună în pericol inclusiv existența statului rus.

Peter Duncan, profesor la Școala de Studii Slave și Est-Europene de la University College London (UCL), este de părere că aliații lui Putin l-ar elimina înainte ca acesta să-și pună în practică amenințările cu folosirea armelor nucleare. În opinia sa, Putin este rupt de realitate, când face se folosește de amenințarea nucleară.

„Pur și simplu nu înțelege nici Rusia, nici ceea ce gândesc oamenii în străinătate, cu alte cuvinte de pretutindeni. Și de aceea fac greșeală după greșeală”, a declarat Peter Duncan.

Profesorul britanic este de părere că acest lucru se datorează în parte faptului că aliații lui Putin și propriul său serviciu de securitate se tem de el și îl induc în eroare. Aceștia îi prezintă o altă situație de fapt decât cea reală, astfel că Putin nu are informații corecte despre ceea ce se întâmplă pe teren în Ucraina.

„Oamenilor le este frică să-i spună adevărul. În special, FSB – Serviciul de Informații al Rusiei – se teme să-i spună adevărul, așa că el nu știe ce se întâmplă”, spune Peter Duncan.

Expertul crede că aliații lui Vladimir Putin vor interveni înainte ca acesta să apese butonul nuclear și probabil chiar îl vor elimina, dacă va încerca să meargă până la capăt. În acest scenariu, profesorul crede că aceștia „ar trebui să atragă oameni din FSB care să-i ajute să-l omoare pe Putin”.

„Încă cred că, dacă Putin ar începe să folosească arme nucleare, sau dacă i-ar ordona lui Șoigu (ministrul Apărării) și Gherasimov (șeful Statului Major al Forțelor Armate) să folosească arme nucleare, nu să le desfășoare, ci să le folosească undeva în Ucraina, cred că este foarte probabil ca [ei] să refuze și apoi să fie nevoiți să meargă împotriva lui Putin și să-l omoare pentru că nu ar fi ascultat de un ordin”, a detaliat Duncan, după cum relatează publicația spaniolă 20 Minutos, conform Rador.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău