Europenii au confiscat iahturi în valoare de peste 2 miliarde de dolari care aparțin oligarhilor ruși

05 Apr. 2022, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Apr. 2022, 12:26 // Au Bani //  MD Bani

Mega iahturi în valoare de peste 2 miliarde de dolari, care ar aparține miliardarilor ruși, au fost confiscate în Europa de când președintele rus Vladimir Putin a început un război împotriva Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, transmite Bloomberg.

Cel puțin 13 iahturi cu o valoare cuprinsă între 8 și 606 milioane de dolari au fost confiscate sau reținute în UE și Marea Britanie, în timp ce oficialii continuă să sancționeze elita Rusiei.

SUA, alături de Regatul Unit și UE, au impus sancțiuni economice oligarhilor ruși – mulți dintre ei și-au mutat mega-yachturile în regiuni unde nu pot fi confiscate, inclusiv Maldive.

Joseph Zeballos-Roig și Hillary Hoffower de la Business Insider menționează că poate fi dificil să identifici proprietarii iahturilor, dar destule „speculații publice” care sugerează că un oligarh rus este proprietarul este de obicei „suficient pentru un sechestru”.

De exemplu, Spania deține patru dintre aceste iahturi, inclusiv Lady Anastasia de 8 milioane de dolari care i-ar aparține lui Alexander Mikheev, Valerie de 95 de milioane de dolari a lui Serghei Chemezov, Tango – nava de 95 de milioane de dolari despre care se spune că i-ar aparține lui Viktor Vekselberg și iahtul de 468 de milioane de dolari Crescent, proprietarul căruia pare a fi Igor Sechin.

Franța mai deține trei nave, inclusiv un alt iaht în valoare de 125 de milioane de dolari a lui Sechin, Amore Vero. Țara deține, de asemenea, două iahturi care i-ar aparține lui Alexey Kuzmichev – Little Bear de 22 de milioane de dolari și Big Bear de 77 de milioane de dolari.

Italia deține Lady M de 34 de milioane de dolari despre care se speculează că îi aparține lui Alexei Mordashov; Yachtul cu vele A, de 575 milioane USD, proprietarul căruia ar fi Andrey Melnichenko; și Lena de 38 de milioane de dolari, care i-ar aparține lui Genadii Timcenko.

Germania deține cea mai mare navă, Dilbar, proprietarul căreia ar fi Alisher Usmanov și este evaluată la 606 milioane de dolari.

Gibraltar, un teritoriu britanic, deține Axioma de 68 de milioane de dolari a lui Dmitri Pumpyansky, în timp ce Anglia a preluat controlul asupra Phi de 38 de milioane de dolari despre care se spune că i-ar aparține lui Vitaly Kochetkov.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ