Familia miliardarului Buffett a devenit cel mai mare donator privat pentru Ucraina. Suma colosală dată Kievului

06 Feb. 2024, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2024, 11:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Familia lui Warren Buffett, un celebru investitor și filantrop american, a anunțat o donație de 500 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Aceasta este cea mai mare donație făcută vreodată de o persoană sau de o organizație poporului ucrainean.

Howard, fiul lui Warren Buffett, nu se va opri aici: anul acesta intenționează să cheltuiască încă 300 de milioane de dolari, scrie publicația Minval.

Familia lui Buffett admiră curajul și determinarea ucrainenilor care nu cedează agresiunii și propagandei rusești. Ei și-au exprimat, de asemenea, speranța că donația lor va contribui la consolidarea economiei, educației, asistenței medicale și a societății civile din Ucraina.

Averea lui Warren Buffett este estimată la 130 de miliarde de dolari. El ocupă locul 7 în lume în topul Bloomberg Billionaires. În fiecare an, ei donează miliarde de dolari în acțiuni din fondul de investiții Berkshire Hathaway diverselor fundații și organizații care luptă împotriva sărăciei, bolilor, inegalității și problemelor educației.

Buffett este, de asemenea, unul dintre fondatorii Giving Pledge, o fundație care încurajează miliardarii să dea cel puțin jumătate din averea lor unor organizații de caritate în timpul vieții sau după moartea lor.

În același timp, republicanii din Congres continuă să boicoteze proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei. Trump a cerut republicanilor să blocheze acordul de care depinde ajutorul pentru Ucraina.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:26 // Actual //  Lupu Eduard

China a cumpărat peste 20 de nave încărcate cu cereale furajere de pe piaţa internaţională în ultimele două săptămâni, cel mai mare importator mondial profitând de scăderea cotaţiilor la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea tranzacţiilor, China a cumpărat cantităţi mari de porumb, sorg şi orz din partea mai multor furnizori, inclusiv Ucraina şi SUA. Ar fi vorba de achiziţii de peste 1,2 milioane de tone de cereale, având în vedere că o navă transportă în medie 60.000 de tone de cereale.

Acest val de achiziţii vine într-un moment în care preţurile cresc în China dar cotaţiile de referinţă la porumb la bursa de la Chicago au atins cel mai scăzut nivel de după 2020, afectate de livrările mari din partea unor importanţi exportatori, precum Brazilia şi SUA. Această adâncire a decalajului dintre preţurile de pe piaţa locală şi cele de la nivel internaţional au făcut achiziţiile din străinătate şi mai atractive.

Sursele au dezvăluit că printre achiziţiile Chinei se numără cel puţin 10 nave încărcate cu porumb din Ucraina, care urmează a fi livrate începând din martie şi până în luna mai, cel puţin cinci nave cu sorg din SUA şi şase nave încărcate cu orz cu livrarea în aceiaşi perioadă.

Preţurile la cereale pe piaţa din China au crescut pe măsură ce autorităţile de la Beijing au decis să urgenteze procesul de acumulare de cereale pentru rezerva de stat, în ideea de a susţine piaţa până la plantarea noii recolte. Achiziţiile statului au contracarat cererea modestă de cereale furajere din partea sectorului creşterii animalelor, unde crescătorii de porci au înregistrat pierderi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău