Fii atent la ele! 6 semne care îți arată că nu deții controlul asupra carierei tale

17 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 18:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea o carieră de succes este nevoie de multă muncă și trebuie să deții controlul. În cazul în care ai dubii sacă deții sau nu controlul iată 6 semne care îți vin în ajutor.

  1. Nu împărtășești lucrurile bune pe care le faci și nu îți asumi meritele

Pentru ca meritele tale să fie recunoscute ele au nevoie să fie împărtășite. De asemenea trebuie să ți le asumi. Nu toți din jurul tău vor remarca ceea ce faci.

2. Nu ceri mai multe responsabilități

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să îți asumi și să ceri mai multe responsabilități. Nu aștepta să te recomande cineva pentru proiecte și nici nu aștepta promoții, cere singur.

3. Nu cauți singur un job, dar aștepți propuneri

Dacă vrei să îți schimbi jobul atunci trebuie să cauți tu singur oportunități, nu aștepta ca recruterii să-ți scrie. Tu știi mai bine ceea ce îți place și ceea ce poți face.

4. Le spui oamenilor că ești în căutarea unui job, sperând ca ei să-ți rezolve problema

Joburile potrivite pentru tine și oportunitățile de avansare în carieră nu vor veni singure și nu țile va propune nimeni. Rezolvă problema găsirii unui job singur și nu aștepta recomadări de la colegi, familie și prieteni, fiecare își are propriile viziuni despre un post de muncă perfect.

5. Nu știi ce vrei

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să știi ce vrei, doar în acest mod va fi mult mai ușor să avansezi. Practică mai multe domenii și găsește ceea ce îți place cu adevărat.

6. Lași pe alții să decidă  ce se va întâmpla în continuare cu cariera ta

Tu trebuie să știi cum va evolua cariera ta. Atunci când ți se propune o promovare verifică dacă aceasta corespunde cu valorile și obiectivele tale.

 

Realitatea Live

21 Ian. 2022, 17:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Ian. 2022, 17:57 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, polonezi s-au arătat interesați să investească în Republica Moldova.

„Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Ministrul Gaibu, a menționat că Guvernul țării noastre se arată deschis de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Republicii Moldova, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Republica Polonă.

La întrevedere au participat Președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 milioane lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău