Fii atent la ele! 6 semne care îți arată că nu deții controlul asupra carierei tale

17 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 18:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea o carieră de succes este nevoie de multă muncă și trebuie să deții controlul. În cazul în care ai dubii sacă deții sau nu controlul iată 6 semne care îți vin în ajutor.

  1. Nu împărtășești lucrurile bune pe care le faci și nu îți asumi meritele

Pentru ca meritele tale să fie recunoscute ele au nevoie să fie împărtășite. De asemenea trebuie să ți le asumi. Nu toți din jurul tău vor remarca ceea ce faci.

2. Nu ceri mai multe responsabilități

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să îți asumi și să ceri mai multe responsabilități. Nu aștepta să te recomande cineva pentru proiecte și nici nu aștepta promoții, cere singur.

3. Nu cauți singur un job, dar aștepți propuneri

Dacă vrei să îți schimbi jobul atunci trebuie să cauți tu singur oportunități, nu aștepta ca recruterii să-ți scrie. Tu știi mai bine ceea ce îți place și ceea ce poți face.

4. Le spui oamenilor că ești în căutarea unui job, sperând ca ei să-ți rezolve problema

Joburile potrivite pentru tine și oportunitățile de avansare în carieră nu vor veni singure și nu țile va propune nimeni. Rezolvă problema găsirii unui job singur și nu aștepta recomadări de la colegi, familie și prieteni, fiecare își are propriile viziuni despre un post de muncă perfect.

5. Nu știi ce vrei

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să știi ce vrei, doar în acest mod va fi mult mai ușor să avansezi. Practică mai multe domenii și găsește ceea ce îți place cu adevărat.

6. Lași pe alții să decidă  ce se va întâmpla în continuare cu cariera ta

Tu trebuie să știi cum va evolua cariera ta. Atunci când ți se propune o promovare verifică dacă aceasta corespunde cu valorile și obiectivele tale.

 

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, care este nefuncţională de 22 de ani şi care va facilita traficul de mărfuri la graniţa cu Republica Moldova, sunt terminate în proporţie de 80%. Oficiali din cadrul CFR anunţă că efectivele care lucrează la reabilitarea tronsonului, în regie proprie, au fost crescute de la 70 la 100 de persoane.

În Portul Galaţi, feroviarii continuă lucrările de reparaţii, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 kilometri, dintre care 3,58 kilometri linie cu ecartament larg.

 „În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova. Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galaţi, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990-2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina. Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 kilometri, va avea un impact economic important, atât prin creşterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar şi a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova”, anunţă, joi, CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galaţi sunt executate de Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, în regie proprie, pe două şantiere: linia de cale ferată  Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 kilometri) – ecartament larg şi linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 kilometri) – ecartament normal.

„Începând cu data de 20 (iunie – n.r.) am avut, în medie, 70 de oameni pe lucrare, iar în această dată pentru grăbirea execuţiei acestei lucrări suntem cu un efectiv de 100 de persoane. La acest moment, noi am reparat în proporţie de 80% această linie de cale ferată. Se execută lucrări de înlocuire traverse, înlocuire materiale mărunt de prindere. De asemenea, mai avem dispersate încă două echipe de lucru care desfăşoară buraj tehnologic şi într-un alt punct de lucru înlocuire traverse material mărunt şi burajul tehnologic specific”, a declarat, joi, Viorica Grecu, şef Divizie Tehnică în cadrul CFR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău