Fii atent la ele! 6 semne care îți arată că nu deții controlul asupra carierei tale

17 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 18:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea o carieră de succes este nevoie de multă muncă și trebuie să deții controlul. În cazul în care ai dubii sacă deții sau nu controlul iată 6 semne care îți vin în ajutor.

  1. Nu împărtășești lucrurile bune pe care le faci și nu îți asumi meritele

Pentru ca meritele tale să fie recunoscute ele au nevoie să fie împărtășite. De asemenea trebuie să ți le asumi. Nu toți din jurul tău vor remarca ceea ce faci.

2. Nu ceri mai multe responsabilități

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să îți asumi și să ceri mai multe responsabilități. Nu aștepta să te recomande cineva pentru proiecte și nici nu aștepta promoții, cere singur.

3. Nu cauți singur un job, dar aștepți propuneri

Dacă vrei să îți schimbi jobul atunci trebuie să cauți tu singur oportunități, nu aștepta ca recruterii să-ți scrie. Tu știi mai bine ceea ce îți place și ceea ce poți face.

4. Le spui oamenilor că ești în căutarea unui job, sperând ca ei să-ți rezolve problema

Joburile potrivite pentru tine și oportunitățile de avansare în carieră nu vor veni singure și nu țile va propune nimeni. Rezolvă problema găsirii unui job singur și nu aștepta recomadări de la colegi, familie și prieteni, fiecare își are propriile viziuni despre un post de muncă perfect.

5. Nu știi ce vrei

Dacă vrei o carieră de succes trebuie să știi ce vrei, doar în acest mod va fi mult mai ușor să avansezi. Practică mai multe domenii și găsește ceea ce îți place cu adevărat.

6. Lași pe alții să decidă  ce se va întâmpla în continuare cu cariera ta

Tu trebuie să știi cum va evolua cariera ta. Atunci când ți se propune o promovare verifică dacă aceasta corespunde cu valorile și obiectivele tale.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală