Fii mai aproape de cei dragi cu sistemul de remiteri INTELIEXPRESS de la maib

08 Dec. 2021, 15:01
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
08 Dec. 2021, 15:01 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib tinde mereu să-ți ofere servicii calitative și o experiență conform așteptărilor tale, indiferent de motivul pentru care vii la bancă. Acum, pentru confortul tău, maib lansează un nou sistem de transferuri de bani – INTELIEXPRESS, prin intermediul căruia poți ușor primi sau expedia bani prietenilor și rudelor, care locuiesc în Italia, Marea Britanie, Cipru, Georgia etc.

Ce reprezintă INTELIEXPRESS?

Este un sistem de transfer de bani la nivel mondial, activitatea de bază fiind transferurile de bani între persoane fizice. Transferurile prin sistemul INTELIEXPRESS pot fi efectuate în peste 57 mii de locații.

Utilizând INTELIEXPRESS poți expedia sau primi euro sau dolari în circa 90 de țări din întreaga lume. Comisionul este diferit în funcție de suma transferată, moneda tranzacției, destinația și se percepe numai de la expeditor. Pentru mai multe detalii consultă pagina Tarife și comisioane INTELIEXPRESS .

Cum funcționează?

Pentru a expedia bani prin INTELIEXPRESS:

  • Vizitează orice unitate maib cu un act de identitate valabil;
  • Comunică verbal operatorului datele beneficiarului și transmite-i suma de bani ce urmează a fi expediată;
  • Plătește comisionul pentru efectuarea acestui serviciu și primește chitanța de expediere a transferului pe care va fi indicat codul transferului de bani;
  • Comunică codul transferului persoanei care urmează să primească banii. Deja în câteva minute după efectuarea tranzacției, banii pot fi ridicați.

Pentru a primi banii e necesar să vii la maib cu un act de identitate valabil și să comunici operatorului codul transferului, numele şi prenumele expeditorului, țara de proveniență a banilor, valuta și suma transferului.

Primește sau trimite bani rapid și în deplină siguranță, utilizând noul sistem oferit de maib.

Cu maib și INTELIEXPRESS e atât de simplu și ușor să fii alături de cei dragi, oriunde te-ai afla.

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău