Fiica miliardarului Bill Gates, Jennifer, s-a căsătorit cu un milionar egiptean. Câți bani au cheltuit pentru nuntă

22 Oct. 2021, 14:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2021, 14:34 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fiica cea mare a lui Bill Gates s-a căsătorit sâmbătă cu logodnicul său, egipteanul Nayel Nassar, în vârstă de 30 de ani. Aceștia au organizat o ceremonie în stil musulman pentru care au cheltuit în jur de 2 milioane de dolari. Nunta a avut loc la proprietatea lui Bill, în valoare de 16 milioane de dolari, din Westchester County, New York.

Tatăl ei, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogați din lume, dar nici soțul nu rămâne în urmă, acesta este un om de afaceri egiptean, iar averea lui se estimează la 100 de milioane de dolari.

Pentru ceremonie, Gates a purtat o rochie din dantelă cu mâneci lungi, care a fost făcută la comandă de Vera Wang Haute. Își purta părul liber cu un voal lung și purta un buchet alb. Desigur că, la banii pe care îi are și-a permis să aibă și a doua rochie, deloc ieftină, căptușită cu tul nud și împodobită cu dantelă macrame franțuzească aplicată manual.

Nayel Nassar s-a născut în 1991 din Fouad Nassar și Iman Harby, care sunt proprietarii companiei de arhitectură și design interior Diwan Interiors International. Fondată în 1987 în Kuweit, este una dintre firmele lider din sector, cu sute de proiecte derulate de peste trei decenii. Diferiții săi clienți provin din întreaga lume, inclusiv mărci precum Citigroup Kuweit, Mercedes-Benz și JW Marriott, printre altele.

Nassar are o avere netă estimată la 100 de milioane de dolari, potrivit Biography Daily.

Nassar este un cetățean global cu rădăcini egiptene, dar s-a născut în Chicago și a crescut în Kuweit datorită muncii părinților săi. Apoi, în 2009, s-a mutat înapoi în SUA pentru a studia în California. El poate vorbi trei limbi, inclusiv arabă, franceză și engleză.

Nassar a început să călărească la vârsta de cinci ani la o școală de echitație din Kuweit și sări până la 10 ani, așa cum a dezvăluit pe site-ul său personal. De atunci, pasiunea lui pentru sport a continuat să crească până când a câștigat primul său Grand Prix FEI la Abu Dhabi în 2011.
El reprezintă adesea Egiptul la jocurile internaționale. A concurat la finala Cupei Mondiale FEI în 2013, 2014 și 2017, plus Jocurile Mondiale Ecvestre FEI din 2014. Nassar a câștigat de trei ori Marele Premiu Hits de 1 milion USD și este primul călăreț care le-a câștigat pe ambele Longines Speed ​​Challenge și Longines Grand Prix la același eveniment – și primul care o face cu același cal.

Federația Internațională pentru Sporturi Ecvestre l-a clasat pe Nassar pe locul 41 în lume și a câștigat 36 de competiții de sărituri din 2010, potrivit Al Arabiya News.

Nassar a ajutat echipa Egiptului să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 după 60 de ani, potrivit Horse and Hound. Bill Gates a fost marele său susținător, care a postat un mesaj de susținere pentru viitorul ginere pe Instagram.

Este și om de afaceri

Nassar și-a transformat pasiunea nu numai într-o profesie, ci și într-o afacere. El conduce propriile grajduri numite Nassar Stables în California de Sud din 2014. Afacerea are sediul în orașul Encinitas din județul San Diego.

În august, el a lansat, de asemenea, Jumpr, o nouă aplicație iOS pentru cele mai recente statistici și analize de sărituri cuprinzătoare, permițând călăreților, antrenorilor, radiodifuzorilor și fanilor să caute în mod interactiv într-o bază de date indexată pentru a găsi eficient informațiile despre sport, potrivit Equestrian Living.

Împărtășește aceeași viață și hobby cu soția sa

Nassar și Gates nu sunt doar colegi de viață, ci și parteneri de afaceri. Ambii au absolvit Universitatea Stanford. În timp ce a obținut o diplomă în economie în 2013, ea s-a specializat în biologie umană, iar Nassar s-a întors la universitate pentru a o sprijini în timpul absolvirii, potrivit People.
Jennifer este, de asemenea, fondatoarea Evergate Stables, care acum este co-administrată de cuplu, potrivit Vogue.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău