Fondatorul platformei de fast fashion devenită senzaţie mondială peste noapte a devenit cel mai bogat om din ţara lui

17 Aug. 2024, 09:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
17 Aug. 2024, 09:43 // Bani și Afaceri //  bani.md

Colin Huang, fondatorul Temu, a devenit recent cel mai bogat om din China, cu o avere netă de 48,7 miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index. El l-a înlocuit pe magnatul apei îmbuteliate Zhong Shanshan, fondator şi preşedinte al companiei de băuturi Nongfu Spring, care a deţinut acest titlu din aprilie 2021.

Antreprenor înrăit, Huang a jonglat anterior şi cu o serie de alte businessuri, precum platforma de comerţ electronic Oku, compania de jocuri online Xinyoudi şi platforma agricolă Pinduoduo.

De asemenea, Huang a fost inginer la Google şi a lucrat la extinderea serviciilor Google şi în China.

Ca atare, Huang face parte dintr-o nouă generaţie de miliardari chinezi, care şi-au făcut averile mai ales în domeniul tehnologiei şi nu se tem să îşi asume riscuri prin lansarea unor noi afaceri pe bandă rulantă.

Temu se bazează în principal de furnizorii chinezi care livrează direct către clienţii din întreaga lume, fără a fi nevoie de intermediari. Un alt ingredient din reţeta succesului sunt investiţiile masive în marketingul de pe social-media.

„În acest mediu economic, este evident că oamenii caută un raport calitate-preţ extraordinar şi preţuri mici. Prin urmare, momentul de glorie pentru businessurile de fast fashion, este chiar aici” a declarat Neil Saunders, analist de retail la GlobalData Retail

Ascensiunea remarcabilă a lui Huang a fost alimentată de modificarea comportamentului de consum al chinezilor, după ce criza imobiliară prin care trecea China a provocat o recesiune economică prelungită.

El este, de asemenea, primul magnat chinez din domeniul tehnologiei care ocupă primul loc în clasamentul averilor de peste trei ani, după ce presiunea guvernului asupra întreprinderilor private a prins în capcană rivali precum Alibaba Group Holding Ltd al lui Jack Ma.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală