(FOTO) 1.200 euro pentru o noapte de vis! Cum arată cel mai scump apartament din cel mai nou hotel de lux din București

26 Aug. 2021, 17:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 17:51 // Au Bani //  MD Bani

Vechea clădire a băncii Marmorosch – Blank din Centrul Istoric al Capitalei, devenită cel mai nou hotel de lux din București, după o investiție de 42 de milioane de euro, are un apartament prezidențial care poate fi închiriat cu 1.200 de euro pe noapte, iar seiful fostei bănci, păstrat în întregime, a fost transformat în bar, scrie Startupcafe.ro.

Hotelul de 5 stele Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere, care amintesc de perioada interbelică, cu tavane înalte și ferestre mari și o capacitate totală de aproape 200 de persoane.

Încă de la intrare, clădirea impresionează prin scara monumentală din marmură, conservată în întregime, precum și prin parter, care a fost transformat în recepție și restaurant.

La etajul 1 al clădirii emblematice se află apartamentul prezidențial, unul dintre cele mai mari din clădire, cu o suprafață e 170 de metri pătrați. Apartamentul de lux, care poate fi închiriat cu 1.200 de euro, a fost biroul lui Mauriciu Blank, administratorul băncii Marmorosch – Blank și al lui Jacob Marmorosch, fondatorul vechii bănci.

Lângă această încăpere se află și o cameră de consiliu, care a fost restaurată, precum și o cameră de secretariat, care a fost transformată în baie. În biroul de consiliu există o ușă „secretă”, care a fost de asemenea păstrată, și care în trecut ducea către ghișeele băncii.

Lambriurile camerelor au fost și ele conservate, în timp ce ușile duble au suferit câteva schimbări, o parte din ele fiind refăcute pentru instalarea sistemelor de acces.

Primul etaj are 5 camere, care se aseamănă cu apartamentul prezidențial, dar au suprafețe mai mici.

Vechiul sediu al Marmorosch – Blank, o clădire cu o istorie bogată, de peste 100 de ani, îmbină acum arhitectura modernă cu designul secolului al XIX-lea și reprezintă, astfel, La Belle Époque.

„S-a lucrat non-stop aici, și la interior și la exterior, de către o echipă de restauratori care au în portofoliu multe clădiri, imi amintesc acum de Tribunal, Tribunalul București […] și diverse alte clădiri și care au performat foarte bine, sunt pasionați de ceea ce fac și chiar au făcut la superlativ totul”, spune autorul principal al proiectului, arhitectul Adrian Soare, despre restauratorii clădirii.

Infobox: Proprietarii clădirii Marmorosch – Blank în 173 de ani: 

  • 1848 – înființată de Iacob Marmorosch;
  • 1905 – banca a fost transformată în societate pe acțiuni;
  • 1915 – 1923 – sediul băncii Marmorosch – Blank a fost consturit după planurile arhitectului Petre Antonescu;
  • 1930 – intră în faliment, ca urmare a crizei economice mondiale;
  • 1948 – banca a fost lichidată, odată cu preluarea puterii de către regimul comunist;
  • 2004 – BRD a cumpărat clădirea de la RAAPPS cu aproape 740 mii de euro;
  • 2007 – BRD vinde clădirea Marmorosch – Blank firmei Doamnei Imobiliare SRL cu 10,5 milioane de euro. Firma Doamnei Imobiliare SRL, deținută de alți asociați și de firma Băneasa Developments, prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a dezvoltat complexul comercial Băneasa, potrivit profit.ro;
  • 2018 – Apex Alliance a cumpărat clădirea fostei bănci Marmorosch Blank.

Construită între anii 1915 și 1923, fosta bancă a fost transformată în hotel în aproape 3 ani, lucrările de restraurare începând în 2018. Palatul Marmorosch – Blank, situat pe strada Doamnei nr. 2-4, a fost creat după planurile arhitectului Petre Antonescu, structura clădirii fiind realizată de inginerul Anghel Saligny, iar la interior regăsim picturi murale de Cecilia Cuțescu-Storck.

 

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO