(FOTO) Cum arată cele mai frumoase străzi din lume în 2021. TOP 11

18 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Revista TIime Out a realizat un clasament al celor mai frumoase străzi din lume, în 2021. Pentru a realiza acest TOP, revista a chestionat peste 27.000 de oameni și s-au luat în considerare restaurantele, cultura, sentimentul de comunitate, mâncare, distracții. În top se găsesc și străzi din Europa. Iată care sunt cele mai frumoase străzi în 2021.

  1. Smith Street, Melbourne

Strada este cunoscută pentru puburile sale pline de gălăgie, pentru barurile rafinate, magazine, brutării, cluburi de noapte și muzică live.

2. Passeig de Sant Joan, Barcelona

Acest drum mărginit de copaci împarte Barcelona de la nord la sud și se întinde pe patru cartiere distincte – deși are și un caracter propriu. Secțiunea superioară se simte puțin mai veche, cu barurile și buticurile sale tradiționale precum Baylina, Bar Oller și Verdú. Între timp, capătul sudic este plin de restaurante super-elegante precum Granja Petitbo și ChichaLimoná, plus așa-numitul „triunghi manga” al magazinelor de benzi desenate atrăgătoare. Dar locul în care această stradă se evidențiază cu adevărat este modul în care pune pietonii și bicicliștii pe primul loc. Pistele pentru biciclete se întind pe toată lungimea străzii, iar vizitatorii au foarte mult spațiu pentru a se deplasa.

3. South Bank, Londra

4. San Isidro, Havana

San Isidro este o pânză de artă în aer liber: obloane, pereți și curți abandonate sunt vopsite în spray și periate cu un afișaj în schimbare de păsări orbitoare, fiare și expresie codificată.

5. Sunset Boulevard, Los Angeles

6. Witte de Withstraat, Rotterdam

Strada are galerii din abundență și restaurante respectate. De asemenea, cele mai mișto cluburi. Orice localnic la întrebarea „Unde să merg în acest oraș?” va răspunde Witte de Withstraat.

7. Rua Três Rios, São Paulo

La doar câteva minute distanță de frumosul muzeu Pinacoteca, această stradă și intersecțiile sale au găzduit mai multe generații de familii de imigranți care s-au mutat în Brazilia de-a lungul secolelor – din Italia, Coreea, Grecia, Bolivia, Europa de Est și din alte părți – toate lăsând amprenta lor pe ceea ce este astăzi unul dintre cele mai incitante peisaje gastronomice ale orașului.

8. Haji Lane, Singapore

Haji Lane este un fel de loc curios. A început să se simtă mult mai aglomerat la începutul anilor 2000, când estetica faux-vintage, bunica-chic era la modă. Dar, deși această tendință s-a estompat de-a lungul anilor, strada s-a revigorat și astăzi se simte și mai agitată. Datorită împrejurimilor deja pline de viață ale Kampong Gelam – o enclavă pentru comunitatea musulmană din anii 1800 – Haji a început să atragă noi chiriași și acum se simte ca elementul central al acestui cartier istoric. Banda este exclusiv pietonală, iar serile sunt cele mai bune pentru a-și absorbi atmosfera vibrantă.

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisbona

10. Calle Thames, Buenos Aires

11. Křižíkova Ulice, Prague

Fațadele elegante în stil art nouveau și conversiile la mansardă alternează cu locuințe ponosite. Bătrânii călătoresc cu câinii lor, în timp ce lucrătorii multinaționali de birou iau sandvișuri vietnameze sau khachapuri georgiene înainte de a reveni la fabricile strălucitoare transformate. Delicatese și espresso abundă, plus un pătrat sub o înaltă biserică neoromanică găzduiește o piață. Iar Viaductul Negrelli în culoarea mierii, recent renovat, va adăposti în curând magazine și spații culturale sub arcadele sale.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău