(FOTO) Top 10 insule pe care trebuie să le vezi CEL PUȚIN o dată în viață

21 Oct. 2022, 17:38
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
21 Oct. 2022, 17:38 // Slider //  MD Bani

Călătoriile ne învață lucruri, nu doar despre lume și diferitele sale culturi, dar și despre noi înșine. De asemenea, călătorind te încarci cu energie pozitivă și amintiri pentru toată viața. Pentru a te motiva și mai mult să descoperi locuri noi, ți-am pregătit Top 10 insule pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață.

1. Ischia, Italia

Ischia este o insulă a Italiei din Marea Tireniană, în Golful Napoli, la aproximativ 18 mile marine de localitatea Napoli. Principalul oraș al insulei se numește tot Ischia. Insula este înconjurată de plaje bogate în nisip și mici golfuri.

2. Maldive

Maldive sunt considerate una dintre cele mai romantice locuri de pe pământ.  Lagunele albastre  din Oceanul Indian, plaje largi cu nisip alb și natura incredibil de frumos – totul  în armonie cu adevărat este un paradis exotic. Ar trebui remarcat lumea subacvatică bogată, care este de neegalat în diversitatea și frumusețea fabuloasa.

3. Bali, Indonezia

Bali este cea mai populară insulă din Indonezia, fiind una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume, datorită surselor variate de divertisment, ce includ: surfing, scufundări, pescuit, excursii în junglă, turism cultural, yoga, masaj balinez, etc.

4. Milos, Grecia

Insula Milos este una din cele mai populare insulele grecești din Marea Egee și aparține grupului de insule Ciclade. Datorită peisajul său vulcanic, plajele din Milos variază în formațiune geologică.

5. Insulele Fiji

Dacă aveți de gând să călătoriți în Insulele Fiji, veți găsi atât plaje cu nisip alb, cât și ape cristaline, precum și opțiuni mai aventuroase.

6. Insulele Galápagos

Insulele Galapagos sunt un arhipelag de insule vulcanice din Oceanul Pacific, situate la est de Ecuador. Atracţia principală în Insulele Galapagos o reprezintă varietatea animalelor sălbatice care pot fi analizate îndeaproape. Broaşte ţestoase gigant, lei de mare, pinguini, iguane marine, diverse specii de păsări sunt doar câteva din întreaga colecţie de animale existente pe insulă. Croazierele sunt principala modalitate de a vedea o imagine de ansamblu a Insulelor Galapagos şi doar aşa turiştii vor putea realiza că regiunea este o minune pe Pământ.

7. Phuket, Thailanda

Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda și, fără îndoială, cea mai faimoasă. Apele albastre, plajele cu nisip, preparatele din bucătăria thailandeză, precum și snorkeling-ul excelent și scufundările fac parte din recurs.

8. Dominica

Dominica, o insuliță situată în Indiile de vest din Marea Caraibelor, mai este numită și „Insula Natură” pentru că este asemenea unei imense grădini botanice în aer liber, presărată cu izvoare termale și o junglă tropicala pe alocuri de nepătruns.

9. Insula Cape Breton

Insula Cape Breton din Nova Scoţia are o frumuseţe naturală care face din ea unul dintre cele mai frumoase peisaje din America de Nord. Cu o suprafaţă de 10.311 km2, insula este un melanj superb de ţărmuri stâncoase, pajişti line, înălţimi golaşe, păduri, munţi şi platouri.

10. Insula Boracay

Insula Boracay din Filipine se mândrește cu una dintre cele mai lungi și mai curate plaje de nisip alb din Asia de Sud, devenind cea mai populară oprire din arhipelag.

Realitatea Live

17 Ian. 2025, 14:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
17 Ian. 2025, 14:23 // Actual //  Ursu Victor

NuScott Bessent, miliardarul care conduce un fond speculativ și fost nominalizat de Donald Trump pentru funcția de secretar al Trezoreriei SUA, a prezentat în fața senatorilor americani un plan economic agresiv care vizează consolidarea puterii economice a Statelor Unite și contracararea rivalilor geopolitici. Într-o audiență de confirmare desfășurată joi, Bessent a susținut politica tarifară a fostului președinte și a pledat pentru menținerea reducerilor fiscale și relaxarea reglementărilor interne, în încercarea de a transforma economia americană, cea mai mare din lume.

„Trebuie să protejăm lanțurile de aprovizionare vulnerabile și să folosim sancțiunile într-un mod coordonat pentru a proteja securitatea națională a Statelor Unite”, a declarat Bessent, subliniind că dolarul american trebuie să rămână principala monedă de rezervă globală. În același timp, Bessent a subliniat importanța reînnoirii reducerilor fiscale pentru persoane fizice și companii, adoptate în 2017, avertizând că renunțarea la aceste măsuri ar putea declanșa o „criză economică majoră” în Statele Unite, cu impact negativ asupra clasei de mijloc și a celor cu venituri mici.

Politica externă și sancțiuni economice: presiune asupra Rusiei și altor adversari
Bessent a abordat și politica economică internațională, anunțând un sprijin ferm pentru sancțiuni mai dure împotriva sectorului petrolier din Rusia. „Dacă președintele Trump solicită acest lucru, voi sprijini impunerea unor sancțiuni mai severe asupra marilor companii petroliere rusești, pentru a forța Rusia să negocieze”, a spus Bessent, referindu-se la situația din Ucraina. Aceasta declarație a influențat imediat piața petrolului, prețul țițeiului Brent crescând cu peste 1 dolar, ajungând la 81 de dolari pe baril.

Pe lângă presiunea asupra Rusiei, se estimează că noua administrație va intensifica sancțiunile și împotriva petrolului iranian și venezuelean, continuând politica de izolare economică a rivalilor geopolitici ai SUA.

O eră a suprematiei dolarului și a economiei interne mai puternice. Bessent a subliniat că politica economică a administrației Trump va promova nu doar stabilitatea economică în interiorul Statelor Unite, dar și va reafirma poziția dolarului ca monedă globală de rezervă. Cu sancțiuni economice mai dure și reduceri fiscale extinse, administrația viitoare vizează o eră în care Statele Unite să își consolideze atât influența economică, cât și puterea strategică pe plan internațional.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală