(FOTO) Vacanță 2021 în Turcia! Destinațiile perfecte pentru odihnă

10 Iun. 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 05:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Turcia este o destinație pe care o aleg o mulțime de moldoveni, pentru varietatea de atracții deservire pe care le oferă țara. Iată câteva dintre cele mai frumoase destinații din Turcia, dar și mai puțin aglomerate pe care merită să le vizitezi.

Cappadocia

Cappadocia este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, mai este numită și „The land of beautiful horses” și este considerat cel mai frumos loc din lume de unde poți să zbori cu balonul.

Turiștii apreciază peisajului selenar, orașele subterane, bisericile-peșteri și casele săpate în stâncă. Cele mai importante orașe din regiunea Cappadocia sunt Avanos – faimos datorită ceramicii, Göreme – orașul cu faimoasele hornuri de stâncă, Nevşehir – capitala regiunii, Ortahisar și Uçhisar – fiecare cu castelul său în stâncă, Ürgüp, Çavusin și Zelve.

Mersin

Mersin este o staţiune balneară din sudul Turciei, situată între Antalya şi Alanya. Deşi este un oraş de dimensiuni considerabile și beneficiază de cel mai lung sezon turistic din Turcia, puţini străini aleg ca destinaţie de vacanţă această staţiune, majoritatea dintre ei fiind turci. Cele mai potrivite luni, din punct de vedere al temperaturilor sunt martie, aprilie și mai.

Coasta Marii Egee

Zona este cunoscută pentru climatul și pentru peisajele sale desprinse ca din paradis.

Antalya

Antalya este considerată a fi perla Mării Mediterane. Chiar dacă este puțin mai aglomerată, Antalya este o destinație perfectă pentru vacanța din această vară.

Alanya

Alanya este cunoscută pentru portul său, Turnul Roșu, Plaja Cleopatra dar si plajele cu certificate Blue Flag.

 

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.