(FOTO) VIDEO Ariana Dermenji, laureata Concursului Internațional pentru Protocol și Etichetă desfășurat la Moscova

08 Feb. 2022, 17:23
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Feb. 2022, 17:23 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Moldoveanca Ariana Dermenji este laureata Concursului Internațional pentru Protocol și Etichetă „Primele Persoane”. Aceasta a fost premiată ieri, 7 februarie, la Moscova, cu distincția „Pentru contribuție în dezvoltarea și popularizarea profesiei”. La baza participării sale, au stat Ghidul practic „Protocolul Instituțional”, scris chiar de autoarea premiului și oferirea de cursuri practice în domeniul protocolului.

Distincția a fost vociferată la data de 14 Ianuarie 2022 în cadrul ceremoniei de premiere organizată de Organizația Internațională pentru cooperare din Federația Rusă. Din cauza condițiilor restricționate de călătorie și imposibilitatea de a fi în ziua premierii la locul desfășurării acesteia, înmânarea distincției a avut loc ieri, 7 februarie, în or. Moscova. Este un premiu profesional prestigios în domeniul protocolului, etichetei și cooperării internaționale, indicând cea mai înaltă competență profesională, a menționat Ariana Dermenji.

Această participare aduce un aport la dezvoltarea relațiilor moldo-ruse și promovarea imaginii instituționale a Republicii Moldova.

Este o mândrie și o onoare pentru mine personal, precum și un impact semnificativ întru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse și promovarea imaginii instituționale a Republicii Moldova în spațiul țărilor CSI. În cadrul întrevederii cu reprezentanții „Organizației Internaționale pentru cooperare” (ООО «МОС») au fost discutate mai multe subiecte, printre care promovarea Ghidului privind „Protocolul Instituțional” pe teritoriul țărilor CSI și instituirii unei colaborări în acest sens”, a declarat autoarea cărții.

Ghidul lansat de Ariana reprezintă un ansamblu de studii pe care le are în domeniu, bazat pe practica obținută în cadrul Președinție pe parcursul mai multor ani și a cunoștințelor obținute.

Eu am publicat cartea în anul 2021. Aceasta se vinde deja în toate librăriile din Republica Moldova, precum și în România. Sunt 1500 de exemplare. Ulterior, urmează a fi publicată și în limba rusă, până la sfârșitul acestui an, ca urmare a premiului pe care l-am primit. Mai duc și cursuri practice în domeniul protocolului. Pe parcursul anului 2021 au studiat peste 200 de persoane”, a specificat Ariana.

 

 

 

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Viorica- Cosmetic din România, subsidiara celei din Republica Moldova controlată de milionarul Vasilii Chirtoca, intenționează să ajungă la o rețea de 20 de magazine peste Prut.

„Pe lângă dezvoltarea de magazine proprii, nu ratăm oportunitatea să ne extindem şi pe segmentul partenerilor IKA (reţele internaţionale – n.red.), suntem prezenţi cu produse în Kaufland, Auchan, Cora şi Lidl. Pe lângă partea de distribuţie, avem şi vânzările prin intermediul magazinului nostru online în România. Dezvoltăm absolut toate canalele de distribuţie pentru a ajunge la nivelul la care ne dorim. Mai mult, un următor proiect pe care vrem să îl dezvoltăm este partea de vânzări corporate“, a spus Dumitru Petraşcu, CEO al Viorica Cosmetic România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Fabrica de parfumuri și cosmetice Viorica (redenumită ulterior în Viorica-Cosmetic) a fost construită la finele anilor ’80 ai secolului XX, ca model fiind luată o fabrică a celebrului brand francez Christian Dior.

În 1993, întreprinderea a fost inclusă în lista companiilor nepasibilă privatizării contra bonurilor patrimoniale, însă agravarea situației economice au forțat autoritățile să decidă, la începutul anului 1996, transformarea Viorica-Cosmetic în societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat (96%), restul acțiunilor fiind repartizate angajaților.
Mai mult, în 1998, a fost adoptat și un plan individual de privatizare a Viorica-Cosmetic, dar care aşa şi nu a fost realizat, iar în 2007 a fost în general abrogat. Abia în iunie 2012, statul a vândut la Bursa de Valori cota sa de 95,85%. Cumpărătorul – grupul DAAC Hermes, a plătit 51,04 milioane de lei pentru a prelua controlul Viorica-Cosmetic.

Milionarul Vasile Chirtoca controlează compania DAAC-Hermes fondată în 1994. În perioada, când în Republica Moldova s-a desfășurat privatizarea în masă, a creat fondul de investiții pentru privatizare DAAC-Hermes, care ulterior a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiar-industriale din Republica Moldova, numit ”DAAC Hermes grup”S.A.

Astfel, Chirtoca a participat activ și nemijlocit la apariția primelor relații de piață în Republica Moldova. Întreprinderile, administrate de Chirtoca, s-au constituit într-un grup financiar-industrial, compus din circa 40 agenți economici având o strategie de dezvoltare comună.

Acestea activează în diverse ramuri ale economiei moldovenești, cum ar fi: construcția de mașini, fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, repararea și deservirea tehnicii agricole, păstrarea și procesarea culturilor cerealiere, comercializarea și deservirea automobilelor, tehnologiile informaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău