Găsește-ți jobul potrivit la o cafea cu echipa HR MAIB

07 Oct. 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
07 Oct. 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Interviurile de angajare nu mai sunt un simplu dialog formal dintre angajator și candidat. Este bine știut că o atmosferă mai caldă, o ambianță mai prietenoasă și un zâmbet sincer din partea interlocutorului pot dezgheța o discuție, contribuind la formarea unor relații mai apropiate.

Această abordare a fost adoptată și de echipa Resurse Umane MAIB, care desfășoară, pe parcursul lunii octombrie, o amplă campanie de recrutare într-o atmosferă ca Acasă, la propriu și la figurat. În incinta Centrului Ipotecar MAIB a fost amenajată zona de consultanță pentru persoanele interesate să devină parte a echipei profesioniștilor MAIB. Candidații pot savura din cafeaua aromată în timp ce află de la specialiștii HR despre pozițiile vacante și beneficiile unei cariere la MAIB. Peste 40 de poziții vacante din diverse departamente și sucursale, atât din Chișinău, cât și din regiuni, la pachet cu multe oportunități de dezvoltare în cea mai tare echipă bancară din țară, își așteaptă candidații potriviți.

Svetlana Bodaci, Directoarea HR MAIB:

„Modul în care se desfășoară un interviu de angajare are un rol important în formarea unei conexiuni durabile cu candidații, de aceea ne-am propus să fim mai aproape de cei care-și doresc o carieră la MAIB. Savurând o cafea împreună avem ocazia să ne cunoaștem reciproc din perspectiva profesională și personală, ceea ce pentru noi, ca echipă, contează mult. Ne dorim să angajăm în primul rând oameni care să împărtășească valorile, viziunea și principiile de care ne ghidăm în oferirea celei MAIBune experiențe pentru clienții noștri valoroși”.

Joburile disponibile în cadrul băncii vin și cu un pachet de beneficii pentru angajați:

  • programe de instruire și dezvoltare continuă;
  • activități de wellbeing;
  • mentorat din partea celor mai buni specialiști ai băncii;
  • traininguri și activităti de teambuilding;
  • posibilitatea de a fi parte în cadrul celor mai mari proiecte și inițiative ale băncii;
  • discuții informale cu CEO;
  • tichete de masă;
  • salariu competitiv fix + bonusuri de performanță;
  • reduceri de 5-20% la partenerii băncii (laboratoare medicale, săli de sport, restaurante, magazine);
  • bonusuri financiare de sărbători și la concediul anual.

Candidații interesați sunt așteptați în perioada 4 – 29 octombrie, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, pe adresa Vasile Alecsandri, 115 din Chișinău, să descopere și să aplice pentru jobul care le este cel mai aproape de suflet.

Crește profesional la MAIB!

Despre MAIB

MAIB este liderul sectorului bancar din Republica Moldova. Banca are peste 2250 de angajaţi, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii din bankingul din ţară. Resursele umane reprezintă una dintre priorităţile MAIB în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu un obiectiv al MAIB este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%.

P. 

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie