Găsește-ți jobul potrivit la o cafea cu echipa HR MAIB

07 Oct. 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Petru Cosoi
07 Oct. 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Petru Cosoi

Interviurile de angajare nu mai sunt un simplu dialog formal dintre angajator și candidat. Este bine știut că o atmosferă mai caldă, o ambianță mai prietenoasă și un zâmbet sincer din partea interlocutorului pot dezgheța o discuție, contribuind la formarea unor relații mai apropiate.

Această abordare a fost adoptată și de echipa Resurse Umane MAIB, care desfășoară, pe parcursul lunii octombrie, o amplă campanie de recrutare într-o atmosferă ca Acasă, la propriu și la figurat. În incinta Centrului Ipotecar MAIB a fost amenajată zona de consultanță pentru persoanele interesate să devină parte a echipei profesioniștilor MAIB. Candidații pot savura din cafeaua aromată în timp ce află de la specialiștii HR despre pozițiile vacante și beneficiile unei cariere la MAIB. Peste 40 de poziții vacante din diverse departamente și sucursale, atât din Chișinău, cât și din regiuni, la pachet cu multe oportunități de dezvoltare în cea mai tare echipă bancară din țară, își așteaptă candidații potriviți.

Svetlana Bodaci, Directoarea HR MAIB:

„Modul în care se desfășoară un interviu de angajare are un rol important în formarea unei conexiuni durabile cu candidații, de aceea ne-am propus să fim mai aproape de cei care-și doresc o carieră la MAIB. Savurând o cafea împreună avem ocazia să ne cunoaștem reciproc din perspectiva profesională și personală, ceea ce pentru noi, ca echipă, contează mult. Ne dorim să angajăm în primul rând oameni care să împărtășească valorile, viziunea și principiile de care ne ghidăm în oferirea celei MAIBune experiențe pentru clienții noștri valoroși”.

Joburile disponibile în cadrul băncii vin și cu un pachet de beneficii pentru angajați:

  • programe de instruire și dezvoltare continuă;
  • activități de wellbeing;
  • mentorat din partea celor mai buni specialiști ai băncii;
  • traininguri și activităti de teambuilding;
  • posibilitatea de a fi parte în cadrul celor mai mari proiecte și inițiative ale băncii;
  • discuții informale cu CEO;
  • tichete de masă;
  • salariu competitiv fix + bonusuri de performanță;
  • reduceri de 5-20% la partenerii băncii (laboratoare medicale, săli de sport, restaurante, magazine);
  • bonusuri financiare de sărbători și la concediul anual.

Candidații interesați sunt așteptați în perioada 4 – 29 octombrie, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, pe adresa Vasile Alecsandri, 115 din Chișinău, să descopere și să aplice pentru jobul care le este cel mai aproape de suflet.

Crește profesional la MAIB!

Despre MAIB

MAIB este liderul sectorului bancar din Republica Moldova. Banca are peste 2250 de angajaţi, reprezentând puţin peste un sfert din angajaţii din bankingul din ţară. Resursele umane reprezintă una dintre priorităţile MAIB în noua sa strategie. Banca îşi propune să crească loialitatea angajaţilor, să dezvolte o cultură corporativă, să promoveze leadershipul şi managementul performanţei. Pe termen mediu un obiectiv al MAIB este menţinerea angajamentului angajaţilor la nivelul de peste 85%.

P. 

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău