Germania naționalizează Uniper, principalul său importator de gaz natural rusesc

21 Sept. 2022, 15:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Sept. 2022, 15:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Germania naționalizează Uniper, principalul său importator de gaze naturale rusești, într-un acord care subliniază criza energetică a Europei.

Uniper a anunțat miercuri că guvernul german va achiziționa o participație de 99% din companie, după ce a cumpărat o participație de 30% în iulie, ca parte a unui plan de salvare de 15 miliarde de euro. Cea mai recentă tranzacție va implica o majorare de capital care urmărește să ofere alte 8 miliarde de euro în numerar pentru Uniper, a spus compania.

„La Uniper, suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de Germania și Europa”, a declarat CEO-ul Uniper, Klaus-Dieter Maubach, într-un comunicat. „Ne angajăm să facem partea noastră pentru a depăși această criză și pentru a restructura aprovizionarea cu energie în această țară”.

Acordul anunțat miercuri va prevedea ca Germania să cumpere participația companiei de stat finlandeze Fortum la Uniper pentru aproximativ 500 de milioane de euro. Fortum va întoarce, de asemenea, un împrumut de 4 miliarde către Uniper, scrie Business Insider.

Acțiunile Uniper au scăzut cu 36%, la 2,73 euro la Frankfurt, iar acțiunile Fortum au crescut cu 9,2%, până la 13,21 euro la Helsinki, la 7 a.m. ET.

Naționalizarea Uniper de către Germania vine în momentul în care țara încearcă să își asigure aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. La începutul lunii septembrie, Germania a preluat controlul a trei rafinării de petrol deținute de gigantul energetic rus Rosneft. De asemenea, a pus în funcțiune centrale electrice pe bază de cărbune pentru a ajuta la satisfacerea cererii de energie electrică

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău