Germania trimite primele arme grele în Ucraina: „A fost o decizie corectă să fie trimise acum și în această situație”

22 Iun. 2022, 17:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2022, 17:20 // Actual //  Lupu Eduard

Marți, 21 iunie, Ucraina declară că prima livrare de obuziere și alte arme grele furnizate de Germania au ajuns în țară. Acest lucru a fost confirmat inclusiv de partea germană, care a publicat o listă completă a ajutoarelor militare ce vor fi trimise Kievului.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, transmite că țara sa a primit deja un transport de arme grele din partea statului german, asta după ce Ucraina a formulat, în repetate rânduri, cereri în acest sens, care, până marți, 21 iunie 2022, au rămas fără răspuns.

Obuzierele trimise de Germania Ucrainei sunt de tipul Panzerhaubitze 2000, devenite acum, „în sfârșit”, primele armel grele din arsenalul militar al țării invadate de Rusia, trimise de autoritățile de la Berlin.

„Panzerhaubitze 2000 fac în sfârșit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene”, a transmis Reznikov pe Twitter.

În mai 2022, Germania anunța că va trimite șapte astfel de obuziere, la care se mai adaugă cele cinci sisteme de artilerie de acest tip promise de Olanda.

Obuzierele Panzerhaubitze 2000 sunt printre cele mai performante arme de artilerie ale Armatei germane, asta pentru că pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 40 de km.

Pe lângă obuzierele cu autopropulsie, autoritățile berlineze anunță o listă întreagă de echipamente militare deja trimise în Ucraina, alături de altele promise și care urmează a fi trimise în curând.

Astfel, Ministerul german al Apărării a declarat că a trimis 14.900 de mine antitanc, 500 de rachete de apărare aeriană marca Stinger și 2.700 de rachete antiaeriene. Pe lângă asta, Germania a furnizat 16 milioane de cartușe pentru arme de mână, dar și 100.000 de grenade de mână.

În ce privește livrările de produse neletale, statul german a trimis 175 de vehicule (inclusiv camioane, autobuze și vehicule de teren), 23.000 de căști de luptă, 10.000 de saci de dormit, 1.200 de paturi de spital și 100 de corturi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 12:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 12:53 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o mișcare cu potențial de transformare a procesului de eliberare a certificatelor de moștenitor, un proiect de lege a fost votat în prima lectură de 68 de deputați, deschizând calea către schimbări semnificative în domeniu.

Proiectul, elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, propune eliminarea competenței exclusive a notarilor în materie de deschidere a succesiunilor. Autorii consideră că actuala limitare a accesului cetățenilor la serviciile notariale de acest tip este nejustificată.

Potrivit noului proiect, persoanele îndreptățite vor putea depune cereri pentru deschiderea procedurii succesorale la orice notar din țară. Această schimbare este posibilă datorită implementării unui Registrul electronic al dosarelor succesorale și al testamentelor, precum și a accesului notarilor la diferite registre electronice. De asemenea, la cererea comună a unei majorități simple a moștenitorilor, notarul va putea transfera procedura succesorală către un alt notar.

Proiectul are ca scop încurajarea unui spirit competitiv și asigurarea unei creșteri a calității serviciilor, precum și reducerea costurilor asociate acestor proceduri, conform notei informative a proiectului.

Următorul pas pentru proiect este supunerea lui consultărilor publice, după care va fi examinat în a doua lectură. După adoptare, documentul va intra în vigoare în termen de cel mult șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial, după ce vor fi create condițiile tehnice și vor fi operate modificările necesare în Registrul electronic al dosarelor succesorale și testamentelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău