Mașină în credit: avantaje și dezavantaje

22 Iun. 2022, 17:25
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2022, 17:25 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Ce poate fi mai util și mai frumos decât un automobil propriu? Posibilitatea de a-l procura chiar mâine. Cum? Foarte ușor. Ai nevoie de un credit pentru automobil? Te sperie acest aspect? Află aici care sunt avantajele și dezavantajele (nu ascundem nimic) și prinde încredere.

Avantajele unui credit auto

Cumpără o mașină când nu ai bani la tine

Cel mai evident beneficiu al unui împrumut auto este faptul că poți cumpăra o mașină fără a fi nevoie de plăți proprii în avans. Finanțarea de 100% este o practică comună. Majoritatea oamenilor nu au economiile necesare pentru a plăti integral o mașină sau ar prefera să-și folosească economiile pentru altceva (depozit, investiții etc.)

Dezvolți un Istoric al creditului

Un credit auto îți permite, de asemenea, să construiești și să îmbunătățești istoricul tău de credit. Atâta timp cât plătești rambursările la timp, vei vedea cum scorul creditar crește. Construirea unui bun istoric de credit e un avantaj excelent în viitoarele planuri creditare, cum ar fi împrumutul pentru locuință.

Plătește cu tarife mici

Împrumuturile garantate pentru mașini vin cu rate foarte mici. Datorită faptului că împrumuturile auto sunt garantate de un activ, ratele împrumutului auto sunt apropiate de ratele împrumutului pentru locuințe, ceea ce este destul de diferit de produsele negarantate, cum ar fi împrumuturile personale, cardurile de credit și altele de acest gen.

Obține o mașină nouă mai des

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să obțină cele mai recente modele de automobile, creditul pentru automobil este o opțiune excelentă. Chiar dacă nu ești agitat cu privire la marca și modelul mașinii tale, un vehicul nou  e o achiziție cu avantaje din toate punctele de vedere. Obține o mașină de încredere apoi schimb-o la nesfârșit folosind tarifele excelente de la Zoom Credit.

Condu o mașină mai bună și mai fiabilă

Când achiziționezi un automobil cu forțele proprii, mai ales când merge vorba de primul automobil, vorbim des despre modele vechi, cu kilometraj înaintat – pentru că o mașină bună costă bine. Un credit pentru automobil te scapă de aceste griji și te lasă să economisești pe reparațiile viitoare a unui autovehicul învechit.

Dezavantajele unui credit auto

Dobânzi și comisioane

Da, vei plăti dobândă și unele comisioane în comparație cu o plată directă cu numerar. Dar ratele sunt destul de rezonabile, ceea ce face împrumuturile auto o ofertă mereu atractivă.

Banca îți deține efectiv mașina până la ultima plată

Deoarece mașina este garantul împrumutului tău, ea riscă să fie expusă procesului de reposedare în favoarea creditorului. Acest lucru se întâmplă doar atunci când întârzii cu plata rambursărilor. O asemenea practică pune și o pată neagră în istoricul de creditare. De aceea, când iei un credit, fie el auto, sau de alt soi, trebuie să îți asumi posibilitatea achitării la timp a sumelor. Sau, poți opta pentru un împrumut nebancar!

Depreciere automobilului

Mașinile se depreciază în valoare pe perioada împrumutului. Rata de amortizare poate depinde de tipul sau modelul automobilului. În unele cazuri, suma pe care o datorezi după jumătate de credit, este mai mare decât valoarea de piață a mașinii. Acest lucru poate deveni o problemă dacă insiști pe un automobil ce te va însoți o perioadă scurtă de timp, sau dacă gândești să vinzi mașina înainte de a reuși să crească deprecierea vehiculului. Până la achitarea datoriilor către entitatea care ți-a oferit împrumutul, o vânzare a automobilului nu va reprezenta un proces ușor de efectuat.

Acum ești la curent cu ce te poate aștepta în alegerea unui credit auto. Riscurile sunt, dar ele toate se merită odată ce devii proprietar auto. Înaintează! Zoom Credit e de partea ta.

P.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău