Grupul de presă „Realitatea” lansează site-ul de știri în limba rusă RUPOR.MD

01 Mart. 2022, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Petru Cosoi
01 Mart. 2022, 20:28 // Actual //  Petru Cosoi

Grupul de presă „Realitatea”, care include site-urile de știri REALITATEA.MD, BANI.MD, RLIVE.MD și televiziunea RLIVE TV, lansează astăzi un nou site de știri, în limba rusă, RUPOR.MD. Redacția va transpune în mediul online principalele evenimente din țară și din lume, interviuri cu lideri de opinie și oameni interesanți.

Grupul de presă „Realitatea” are o vastă experiență în crearea site-urilor de știri în limba română, care ulterior devin surse importante de informare pentru populația din țară, dar și peste hotare. Noul proiect de știri în limba rusă are drept scop informarea corectă, echilibrată și promptă, în cele din urmă, se va extinde și pe platforma de televiziune RLIVE TV.

„Lansarea site-ului de limbă rusă rupor.md este o nouă treaptă în dezvoltarea grupului de presă Realitatea. Vocal și vizibil, ne propunem ca rupor.md să informeze, să educe și să promoveze valorile către publicul vorbitor de limbă rusă.

Dezvoltarea grupului de presă Realitatea se realizează organic, pășind sigur spre scopul stabilit: crearea realității pe care o dorim. O facem prin implicare, mediatizare și presiune pentru soluționarea problemelor. Problemele, pentru a fi soluționate, trebuiesc comunicate”, a declarat Otilia Cotruța, directoare executivă a grupului de presă „Realitatea”.

Site-ul de știri RUPOR.md este destinat persoanelor de orice vârstă, care doresc să fie la curent cu ultimele evenimente din țară și din străinătate. Misiunea principală a redacției RUPOR.MD este de a crea un site unicîn ceea ce privește conținutul și politica editorială.

„Vom fi cât se poate de obiectivi în declarațiile noastre, ținând cont în același timp de standardele etice. Suntem o echipă tânără care vrea să demonstreze că în Moldova este posibil să se facă conținut interesant și de calitate. Continuăm să căutăm jurnaliști ambițioși care să scrie știri, să producă materiale video sau alte produse media”, a spus Marina Gridina, redactoră-șefă a site-ului.

Căutați RUPOR.md pe rețelele sociale, site-ul este disponibil pe orice platformă convenabilă pentru dvs.: Facebook, Telegram, Twitter, Instagram, VKontakte și OK. Cu RUPOR.MD vei fi primul care află știri importante și interesante.

RUPOR.md – toate știrile sunt aici! Acesta nu este doar sloganul nostru, ci principala sarcină pe care deja am început să o realizăm cu încredere, așa că puteți citi deja materialele noastre pe site începând de astăzi. Noi proiecte interesante vor apărea foarte curând!


Realitatea este un grup de media electronică, formată din site-urile realitatea.md, bani.md, platforma online de transmisiuni live – Rlive.md și televiziunea RLIVE TV.

este principalul portal generalist de știri din diverse domenii, care prezintă auditoriului din Moldova și concetățenilor din diasporă cele mai actuale şi importante noutăți. Noua platformă Realitatea.md vine și cu noi categorii de conținut, care să contribuie substanțial la informarea corectă, educarea și formarea în spiritul democrației societății noastre. Realitatea.md este prezentă abundent și pe social media, cu peste 160.000 de prieteni și urmăritori pe toate platformele, fiind în creștere permanentă, grație efortului echipei tinere și de profesioniști, care își dorește o țară liberă și dezvoltată  .

  este portalul exclusivist de știri economice şi de business, care oferă știri, articole de autor, analize, interviuri și editoriale calitative despre evoluțiile și inovațiile businessului și economiei naționale și externe. Bani.md a devenit sursa de informare pentru publicul larg, interesat de domeniul economico-financiar, dar și pentru conducătorii, managerii și funcționarii companiilor private și ale instituțiilor de stat.

Pentru că în secolul 21 a cunoaște e mai important decât a avea, pentru noua platformă Bani.md, am implementat tehnologii moderne și algoritmi inteligenți, pentru a transmite mai rapid și mai clar mesajele care vor ajuta cititorii să avanseze în scopurile lor personale și profesionale.

Am păstrat libertatea și deschiderea de a promova afacerile și inițiativele care duc spre beneficiul economic al mediului de afaceri și a Republicii Moldova. Chiar dacă Republica Moldova învață greu cum să evite crizele și face prea puțin pentru a deveni un exemplu de dezvoltare economică în regiune și pe continentul European, are oameni cu minți ilustre, care pot forma o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, consultanți, profesioniști.

este platforma online de transmisiuni LIVE de la evenimentele publice sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, din Moldova sau de peste hotare. Rlive.md oferă cetățenilor posibilitatea să cunoască realitățile din prima sursă, în formă originală, fără comentarii și cenzură.

Rlive.md este unica platformă de transmisiuni în direct a evenimentelor, fără limitări tehnice sau de abonament, astfel că ne-am dorit să oferim posibilitatea tuturor cetățenilor să urmărească în direct sau în reluare, orice eveniment, în mod liber și conștient, fără a fi influențați de orice tip de analize sau opinii.

 a fost lansată în luna noiembrie 2020 și este expresia unui nou concept de televiziune modernă și inedită, bazată pe grafică și vizual, o transpunere a online-ului pe TV, orientată spre oamenii care vizionează TV-ul în timpul zilei, la birou sau acasă. RLIVE TV este prima televiziunea care se bazează exclusiv pe softuri, fără niciun cablu, în care valoarea principală o reprezintă echipa deosebită și în principal telespectatorii, care beneficiază de acest produs de utilitate a informațiilor.

RLIVE TV este distribuit în toate rețelele de cablu și IPTV , iar acoperirea pe țară este de peste 80% din total abonați TV. RLIVE TV este prezent și în online, pe site-urile realitatea.md, Rlive.md, bani.md, diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri.

Contentul de bază este reprezentat prin transmisiunile în direct, fără cenzură și comentarii „analitice”, ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău