În ce să investesc? Industriile care ar putea deveni următorul Apple sau Amazon

20 Sept. 2021, 05:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Sept. 2021, 05:40 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Strategii din cadrul gigantului bancar Bank of America au publicat recent o listă de tehnologii de ultimă generaţie care ar putea ghida investitorii în găsirea următorului Amazon sau Apple, companii care înregistrează împreună o capitalizare de peste 4.200 de miliarde de dolari, conform Bloomberg.

De la electricitate wireless la o reţea telecom ce ar putea descărca întreaga colecţie a Librăriei Publice din New York în 20 de secunde, inovaţiile care ar vor schimba radical vieţile oamenilor nu par atât de îndepărtate cum ne-am fi imaginat iniţial, spune o echipă de strategi condusă de Haim Israel, şeful diviziei de investiţii globale tematice a BofA, scrie Ziarul Financiar.

„Neputinţa în a identifica astăzi viitoarele tehnologii ar putea însemna ratarea următoarei revoluţii tech. Adopţia multor tehnologii – precum smartphone-urile şi energia regenerabilă – a depăşit cu câteva decenii estimările experţilor, deoarece gândim adesea în mod liniar, însă progresul are un caracter exponenţial”, reiese dintr-o scrisoare trimisă de Israel clienţilor BofA.

În 1958, media de viaţă a unei companii incluse în indicele bursier S&P 500 era de 61 de ani, numărul ajungând la 24 în 2016. În prezent, datele gigantului bancar spun că media de viaţă a unei firme va scădea la 12 ani până în 2027.

Conduse de Ark Investment Management, al celebrei investitoare Cathie Wood, ETF-urile (exchange traded funds) cu expunere pe o nişă a pieţei au atras 42 de miliarde de dolari anul acesta, depăşind fluxul înregistrat în 2020.

Luate împreună, tehnologiile evidenţiate de BofA înregistrează o valoare de piaţă de 330 de miliarde de dolari. Totuşi, cele 14 tehnologii ar putea creşte anual cu 36% la 6.400 de miliarde de dolari de-a lungul anilor 2030. Prin contrast, companiile din S&P 500 au oferit istoric o creştere anuală de 6%.

În ce constau, mai exact, alegerile BofA:

  • Reţele telecom 6G;
  • AI (artificial intelligence) cu emoţii;
  • Interfeţe computerizate pentru creier;
  • Oameni bionici;
  • Nemurire;
  • Biologie sintetică;
  • Electricitate Wireless;
  • Holograme;
  • Metaverse (spaţiu cibernetic paralel);
  • Vehicule electrice zburătoare;
  • Oceantech (tehnologii de curăţare a apelor);
  • Baterii de generaţie următoare;
  • Procese verzi de minare a criptomonedelor;
  • Captarea şi stocarea carbonului.

Realitatea Live

09 Sept. 2024, 16:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2024, 16:19 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Potrivit celui mai recent studiu Deloitte, cele mai bogate familii din lume vor ajunge să controleze averi de 9.500 mii mld. dolari până în 2023, pe măsură ce firmele de wealth management ale miliardarilor se dezvoltă agresiv şi ajung să rivalizeze cu fondurile de investiţii, scrie Bloomberg.

Spre comparaţie, economii puternic dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, Germania sau Franţa controlează împreună aproximativ 9 mii mld. dolari.

Conform raportului, această cifră ar reprezenta un salt de 73% faţă de suma actuală estimată la  5,5 mii mld. dolari controlată de şefii afacerilor de familie. Se preconizează că numărul firmelor de investiţii controlate de bogaţi va creşte cu o treime în aceeaşi perioadă, depăşind 10.000 de unităţi.

Firmele de wealth management îşi fac tot mai des loc în piaţă şi ajungă să influenţeze alte companii, fiind în unele cazuri responsabile de schimbarea unui CEO şi de noile direcţii pe care un business le adoptă.

Regulile mai permisive impuse acestor firme şi potenţialul ca comportamentul lor investiţional să aibă un impact toxic au fost pe deplin puse în evidenţă de implozia din 2021 a gigantului de investiţii Archegos Capital Management al lui Bill Hwang.

Firmele de wealth management ale bogaţilor intervievate în raportul Deloitte aveau în medie doar 15 angajaţi, gestionând active în valoare de 2 miliarde de dolari. Doar aproximativ o treime erau conduse de o persoană din afara familiei.

„Poate fi cu siguranţă riscant să gestionezi o avere atât de mare. Firmele de investiţii ale miliardarilor trebuie să fie foarte atente în privinţa persoanelor pe care le aduc în boardul companiei” declarat Rebecca Gooch, şef global al departamentului de analiză pentru Deloitte Private.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău