Încă două zile până la gala de premiere a concursului Moldova Innovation Awards! Unde puteți urmări LIVE evenimentul

13 Iun. 2023, 17:34
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2023, 17:34 // Oameni şi Idei //  MD Bani

După 5 etape de selecție, desfășurate în perioada 10 mai – 15 iunie, Moldova Innovation Awards este gata să-și anunțe câștigătorii, aleși de un juriu internațional, în cadrul Gala Awards. Evenimentul va avea loc în data de 15 iunie, ora 18:30, la Mediacor. 

La competiție au participat 55 de aplicanți din partea a 41 de companii din domeniul tech și creativ din Republica Moldova. În ultima fază de selecție – Pitch Battle, și-au prezentat proiectele cei 12 finaliști care luptă pentru premiile împărțite în 5 categorii: Cel mai bun produs inovativ, Cel mai bun serviciu inovativ, Iniţiativa de Impact a anului, Rising STARTup şi Premiul special din partea juriului.

În cadrul evenimentului, Republica Moldova va fi vizitată de Rick Rasmussen, expert în inovație la prestigioasa Universitate Berkeley din California, SUA. Specialistul de talie internațională va ține un discurs inspirațional pe scena Gala Awards, eveniment unde vor fi anunțați și premiați toți câștigătorii concursului Moldova Innovation Awards 2023. În cadrul competiției sunt selectate cele mai bune produse, servicii şi iniţiative digitale ale companiilor locale de tehnologie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Rick Rasmussen este Director de Programe Startup din cadrul Centrului pentru Antreprenoriat și Tehnologie al Universității Berkeley și va vorbi la Chișinău despre crearea startup-urilor, folosind ca studiu de caz Silicon Valley. Expertul internațional a făcut parte din juriul concursului MIA, care a selectat câștigătorii competiției. Printre membrii juriului s-au numărat și alți specialiști în domeniile tech și creative precum Angelos Angelou, Manisha Aryal, Mateusz Majewski, Kadri Tusk, Ion Sturza, Vasile Tofan, Victor Guzun și Vitalie Eșanu.

Evenimentul va fi transmis Live pagina de Facebook MIA.

Moldova Innovation Awards 2023 este inițiat și organizat de Moldova Innovation Technology Park în parteneriat cu Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Future Technologies Activity) finanțat de USAID, Suedia și UK aid, implementat de Chemonics International.

Pentru orice informații despre competiție, puteți accesa site-ul www.awards.mitp.md.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău