INTERVIU: Liliana Popescu, agentul imobiliar care vine să schimbe percepția clienților față de industrie

18 Oct. 2021, 15:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Oct. 2021, 15:41 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Liliana Popescu este expert în domeniul imobiliar și, în pofida faptului că s-a implicat în acest domeniu cu doar 1,5 ani în urmă, deja se poate bucura de rezultate frumoase. A devenit mai încrezută în sine, și-a format un caracter mai puternic, a reușit să înțeleagă cum poate să ajute clienții în cel mai bun mod și să le ofere maximă valoare.

Despre cum e să fii un agent imobiliar, când sunt perioadele în care apartamentele se vând cel mai bine, cine sunt clienții ei și alte detalii din industrie a vorbit într-un interviu pentru Bani.md.

În pofida faptului că începutul a fost puțin dificil, acum este mulțumită de ceea ce face. Fiind în domeniul imobiliar încearcă să ofere tot ce are mai bun și astfel, munca în acest domeniu a ajutat-o să-și descopere personalitatea.

„Este o experiență destul de interesantă. După experiența mea de 1,5 ani, sunt mulțumită. Din start e un pic mai dificil, ca și orice început, dar, dacă depui efort, dacă simți că îți place – obții rezultate.”

Potrivit Lilianei Popescu, activitatea din domeniul imobiliar presupune o interacțiune enormă cu oamenii, astfel are posibilitatea să cunoască oameni diferiți și să învețe, totodată, de la ei. În același timp, lucrul cu oamenii necesită și un nivel înalt de responsabilitate și doar printr-o conexiune strânsă poate fi înțeleasă necesitatea clientului.

„Este responsabilitatea față de client, tu ești avocatul lui. Ești legătura dintre client și vânzătorul apartamentului, tu reprezinți interesele potențialului cumpărător, alegi cele mai bune oferte. Întotdeauna trebuie să fie conexiunea cu clientul ca să-i înțelegi necesitatea, doar așa poți să-i propui apartamentul de care are nevoie.”, spune Liliana Popescu.

Liliana spune că în multe cazuri clienții nu știu ce vor, iar faptul că „vreau un apartament cu două camere” nu este suficient. A ști de ce are nevoie clientul înseamnă mult mai mult.

„Eu am ajutat de foarte multe ori clienții să-și schimbe atitudinea și impresia față de lucrul nostru, față de ceea ce facem și ce le oferim noi. Ești ca un psiholog, prin discuții devii mai aproape de el, îi dai de înțeles că ești un ajutor pentru el.”

Potrivit agentului imobiliar, cele mai bune perioade de vânzări pentru imobiliare sunt atunci când revine diaspora în țară. Cu toate acestea, solicitări pentru apartamente sunt pe durata întregului an, iar unii clienți stau chiar și în așteptare.

„Indiferent că lucrează peste hotare, își doresc să aibă ceva acasă.”

De asemenea, ea a spus care apartamente sunt cel mai căutate, printre aceste se numără cele cu una și două camere. De asemenea, la mare căutare sunt și apartamentele vechi, întrucât au un preț mai mic și pot fi utilizate pentru investiții.

„Cele mai solicitate pentru investiții sunt apartamentele cu o cameră, cu living, pentru că ele ușor se dau în chirie. Dacă pentru familii – oferta ar fi de două camere cu living.”

Liliana spune că nu este adevăratul faptul, precum că, sunt foarte multe apartamente în construcție. Din contra, piața se confruntă cu lipsă de construcții, ceea ce înseamnă că și prețul apartamentelor urmează să fie în creștere.

„Cererea este mare, oferta este mică și crește prețul, vrei nu vrei.”

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Feb. 2023, 11:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de „slabă calitate” şi care le provoacă pierderi, transmite agenţia EFE.

Aceste grupuri împiedică de joi la prânz tranzitul camioanelor dinspre Ucraina la cel puţin trei puncte de frontieră şi au oprit operaţiunile de descărcare a cerealelor ucrainene în unele locuri.

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole din oraşul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează „pentru a atrage atenţia faţă de slaba calitate a cerealelor ucrainene” şi faţă de „lipsa controalelor de calitate” în cazul acestora, situaţie permisă de faptul că „produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite” de cele poloneze, scrie Agerpres.

În declaraţii acordate presei, reprezentanţii agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina „nu au densitatea şi nici calitatea” cerute producătorilor locali şi solicită efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău