Învață de la cei mai buni! Ce fac miliardarii Musk, Zuckerberg sau Branson în fiecare zi

09 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
09 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Chiar și cei mai bogați oameni din lume continuă mereu să devină mai buni. De aceea, în fiecare zi, ei practică activități care contribuie la dezvoltarea lor personală. Iată ce fac miliardarii în fiecare zi.

Cititul are nenumărate beneficii, te ajută să privești lumea dintr-o al

1. Citesc cărți care nu au legătură cu munca

tă perspectivă. De exemplu, antreprenorul și inginerul Elon Musk include citește lucrări science fiction și literatură biografică. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, el a spus: „Am fost crescut de cărți. În primul rând, cărți și apoi părinți „.

2. Părăsesc zona de confort

Părăsirea zonei de confort este un semn al dezvoltării tale. Dacă nu o vei face, puțin probabil să realizezi multe. Dacă urăști vorbirea în public, fii primul care vorbește la următoarea întâlnire. Chiar dacă ai emoții puternice, încearcă să o faci. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a petrecut mulți ani învățând chineza mandarină. Nu a renunțat, iar acum poate vorbi liber.

3. Practică sportul 

Tom Corley, autorul Obiceiurilor oamenilor bogați, a petrecut cinci ani cercetând programul și ritualurile persoanelor de succes. Ceea ce a fost comun pentru toți a fost practicarea sportului. Mulți dintre cei care au făcut avere includ sportul în programele lor zilnice. De exemplu, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Richard Branson.

Conform Corley’s This is Why Self-Made Millionaires Exercise Aerobically, cei care și-au dezvoltat obiceiul de a face jogging, mersul pe jos sau alte exerciții aerobice au o serie de beneficii: au un IQ mai mare, voință, încredere în sine și cu 20% mai multă energie fizică.

În plus, studiul NIH constată că activitatea fizică din timpul liber crește speranța de viață cu cât 4,5 ani a demonstrat că chiar și o cantitate mică de exerciții zilnice vă pot prelungi semnificativ viața.

4. Îi ajută pe alții

Oamenii de succes înțeleg cât de important este să ajuți pe cine, în special pe cei care au nevoie.

În 2010, creatorul Microsoft Bill Gates, soția sa Melinda și investitorul major Warren Buffett au lansat campania de jurământ de a da filantropie. Participând la aceasta, indivizii și familiile înstărite își asumă obligația morală de a dona cel puțin jumătate din avere pentru caritate. De exemplu, sunt implicați în reducerea sărăciei și dezvoltarea sănătății.

Nu trebuie să cheltuiți sume uriașe. Puteți face ceva simplu: ajutați colegii ocupați sau invitați o persoană în vârstă să-și aducă pungile cu alimente.

5.  Plimbări frecvente

S-a demonstrat, în urma mai multor studii, că plimbările în aer liber sporesc creativitatea și a îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă este important în munca ta să poți genera idei noi, este util să poți ieși din birou. Directorilor corporativi le place să aibă întâlnirile de afaceri pe jos, printre ei se numără Mark Zuckerberg, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, directorul LinkedIn, Jeff Weiner, și CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău