Învață de la cei mai buni! Ce fac miliardarii Musk, Zuckerberg sau Branson în fiecare zi

09 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Chiar și cei mai bogați oameni din lume continuă mereu să devină mai buni. De aceea, în fiecare zi, ei practică activități care contribuie la dezvoltarea lor personală. Iată ce fac miliardarii în fiecare zi.

Cititul are nenumărate beneficii, te ajută să privești lumea dintr-o al

1. Citesc cărți care nu au legătură cu munca

tă perspectivă. De exemplu, antreprenorul și inginerul Elon Musk include citește lucrări science fiction și literatură biografică. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, el a spus: „Am fost crescut de cărți. În primul rând, cărți și apoi părinți “.

2. Părăsesc zona de confort

Părăsirea zonei de confort este un semn al dezvoltării tale. Dacă nu o vei face, puțin probabil să realizezi multe. Dacă urăști vorbirea în public, fii primul care vorbește la următoarea întâlnire. Chiar dacă ai emoții puternice, încearcă să o faci. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a petrecut mulți ani învățând chineza mandarină. Nu a renunțat, iar acum poate vorbi liber.

3. Practică sportul 

Tom Corley, autorul Obiceiurilor oamenilor bogați, a petrecut cinci ani cercetând programul și ritualurile persoanelor de succes. Ceea ce a fost comun pentru toți a fost practicarea sportului. Mulți dintre cei care au făcut avere includ sportul în programele lor zilnice. De exemplu, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Richard Branson.

Conform Corley’s This is Why Self-Made Millionaires Exercise Aerobically, cei care și-au dezvoltat obiceiul de a face jogging, mersul pe jos sau alte exerciții aerobice au o serie de beneficii: au un IQ mai mare, voință, încredere în sine și cu 20% mai multă energie fizică.

În plus, studiul NIH constată că activitatea fizică din timpul liber crește speranța de viață cu cât 4,5 ani a demonstrat că chiar și o cantitate mică de exerciții zilnice vă pot prelungi semnificativ viața.

4. Îi ajută pe alții

Oamenii de succes înțeleg cât de important este să ajuți pe cine, în special pe cei care au nevoie.

În 2010, creatorul Microsoft Bill Gates, soția sa Melinda și investitorul major Warren Buffett au lansat campania de jurământ de a da filantropie. Participând la aceasta, indivizii și familiile înstărite își asumă obligația morală de a dona cel puțin jumătate din avere pentru caritate. De exemplu, sunt implicați în reducerea sărăciei și dezvoltarea sănătății.

Nu trebuie să cheltuiți sume uriașe. Puteți face ceva simplu: ajutați colegii ocupați sau invitați o persoană în vârstă să-și aducă pungile cu alimente.

5.  Plimbări frecvente

S-a demonstrat, în urma mai multor studii, că plimbările în aer liber sporesc creativitatea și a îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă este important în munca ta să poți genera idei noi, este util să poți ieși din birou. Directorilor corporativi le place să aibă întâlnirile de afaceri pe jos, printre ei se numără Mark Zuckerberg, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, directorul LinkedIn, Jeff Weiner, și CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală