Învață de la cei mai buni! Ce fac miliardarii Musk, Zuckerberg sau Branson în fiecare zi

09 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Chiar și cei mai bogați oameni din lume continuă mereu să devină mai buni. De aceea, în fiecare zi, ei practică activități care contribuie la dezvoltarea lor personală. Iată ce fac miliardarii în fiecare zi.

Cititul are nenumărate beneficii, te ajută să privești lumea dintr-o al

1. Citesc cărți care nu au legătură cu munca

tă perspectivă. De exemplu, antreprenorul și inginerul Elon Musk include citește lucrări science fiction și literatură biografică. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, el a spus: „Am fost crescut de cărți. În primul rând, cărți și apoi părinți „.

2. Părăsesc zona de confort

Părăsirea zonei de confort este un semn al dezvoltării tale. Dacă nu o vei face, puțin probabil să realizezi multe. Dacă urăști vorbirea în public, fii primul care vorbește la următoarea întâlnire. Chiar dacă ai emoții puternice, încearcă să o faci. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a petrecut mulți ani învățând chineza mandarină. Nu a renunțat, iar acum poate vorbi liber.

3. Practică sportul 

Tom Corley, autorul Obiceiurilor oamenilor bogați, a petrecut cinci ani cercetând programul și ritualurile persoanelor de succes. Ceea ce a fost comun pentru toți a fost practicarea sportului. Mulți dintre cei care au făcut avere includ sportul în programele lor zilnice. De exemplu, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Richard Branson.

Conform Corley’s This is Why Self-Made Millionaires Exercise Aerobically, cei care și-au dezvoltat obiceiul de a face jogging, mersul pe jos sau alte exerciții aerobice au o serie de beneficii: au un IQ mai mare, voință, încredere în sine și cu 20% mai multă energie fizică.

În plus, studiul NIH constată că activitatea fizică din timpul liber crește speranța de viață cu cât 4,5 ani a demonstrat că chiar și o cantitate mică de exerciții zilnice vă pot prelungi semnificativ viața.

4. Îi ajută pe alții

Oamenii de succes înțeleg cât de important este să ajuți pe cine, în special pe cei care au nevoie.

În 2010, creatorul Microsoft Bill Gates, soția sa Melinda și investitorul major Warren Buffett au lansat campania de jurământ de a da filantropie. Participând la aceasta, indivizii și familiile înstărite își asumă obligația morală de a dona cel puțin jumătate din avere pentru caritate. De exemplu, sunt implicați în reducerea sărăciei și dezvoltarea sănătății.

Nu trebuie să cheltuiți sume uriașe. Puteți face ceva simplu: ajutați colegii ocupați sau invitați o persoană în vârstă să-și aducă pungile cu alimente.

5.  Plimbări frecvente

S-a demonstrat, în urma mai multor studii, că plimbările în aer liber sporesc creativitatea și a îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă este important în munca ta să poți genera idei noi, este util să poți ieși din birou. Directorilor corporativi le place să aibă întâlnirile de afaceri pe jos, printre ei se numără Mark Zuckerberg, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, directorul LinkedIn, Jeff Weiner, și CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău