Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Învață de la cei mai buni! Ce fac miliardarii Musk, Zuckerberg sau Branson în fiecare zi

09 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Chiar și cei mai bogați oameni din lume continuă mereu să devină mai buni. De aceea, în fiecare zi, ei practică activități care contribuie la dezvoltarea lor personală. Iată ce fac miliardarii în fiecare zi.

Cititul are nenumărate beneficii, te ajută să privești lumea dintr-o al

1. Citesc cărți care nu au legătură cu munca

tă perspectivă. De exemplu, antreprenorul și inginerul Elon Musk include citește lucrări science fiction și literatură biografică. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, el a spus: „Am fost crescut de cărți. În primul rând, cărți și apoi părinți “.

2. Părăsesc zona de confort

Părăsirea zonei de confort este un semn al dezvoltării tale. Dacă nu o vei face, puțin probabil să realizezi multe. Dacă urăști vorbirea în public, fii primul care vorbește la următoarea întâlnire. Chiar dacă ai emoții puternice, încearcă să o faci. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a petrecut mulți ani învățând chineza mandarină. Nu a renunțat, iar acum poate vorbi liber.

3. Practică sportul 

Tom Corley, autorul Obiceiurilor oamenilor bogați, a petrecut cinci ani cercetând programul și ritualurile persoanelor de succes. Ceea ce a fost comun pentru toți a fost practicarea sportului. Mulți dintre cei care au făcut avere includ sportul în programele lor zilnice. De exemplu, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Richard Branson.

Conform Corley’s This is Why Self-Made Millionaires Exercise Aerobically, cei care și-au dezvoltat obiceiul de a face jogging, mersul pe jos sau alte exerciții aerobice au o serie de beneficii: au un IQ mai mare, voință, încredere în sine și cu 20% mai multă energie fizică.

În plus, studiul NIH constată că activitatea fizică din timpul liber crește speranța de viață cu cât 4,5 ani a demonstrat că chiar și o cantitate mică de exerciții zilnice vă pot prelungi semnificativ viața.

4. Îi ajută pe alții

Oamenii de succes înțeleg cât de important este să ajuți pe cine, în special pe cei care au nevoie.

În 2010, creatorul Microsoft Bill Gates, soția sa Melinda și investitorul major Warren Buffett au lansat campania de jurământ de a da filantropie. Participând la aceasta, indivizii și familiile înstărite își asumă obligația morală de a dona cel puțin jumătate din avere pentru caritate. De exemplu, sunt implicați în reducerea sărăciei și dezvoltarea sănătății.

Nu trebuie să cheltuiți sume uriașe. Puteți face ceva simplu: ajutați colegii ocupați sau invitați o persoană în vârstă să-și aducă pungile cu alimente.

5.  Plimbări frecvente

S-a demonstrat, în urma mai multor studii, că plimbările în aer liber sporesc creativitatea și a îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dacă este important în munca ta să poți genera idei noi, este util să poți ieși din birou. Directorilor corporativi le place să aibă întâlnirile de afaceri pe jos, printre ei se numără Mark Zuckerberg, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, directorul LinkedIn, Jeff Weiner, și CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație