Jeff Bezos, Drake și alții investesc 80 de milioane de dolari în Overtime. Cu se ocupă compania

22 Apr. 2021, 16:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Apr. 2021, 16:27 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania de media sportivă Overtime a asigurat o rundă de strângere de fonduri de 80 de milioane de dolari cu investitori, printre care firma de investiții a lui Jeff Bezos, animatorul global Drake, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian și mai mulți jucători ai Asociației Naționale de Baschet, scrie CNBC.

„Amplitudinea și diversitatea acestui grup de investiții, inclusiv lideri din afaceri, divertisment, tehnologie și sport, vorbește despre creșterea remarcabilă a Overtime și traiectoria noastră viitoare”, a declarat cofondatorul și CEO-ul Dan Porter într-un comunicat. „Credem că acesta este doar vârful aisbergului, întrucât dezvoltăm noi modalități prin care Overtime poate interacționa și distra următoarea generație de sportivi și fani”.

Overtime este o companie media care distribuie conținut sportiv original pe rețelele de socializare, inclusiv Snapchat, YouTube și Facebook. De asemenea, compania și vinde articole de îmbrăcăminte cu logo-urile și brandurile sale. Strângerea de fonduri vine la mai mult de o lună după ce Overtime a anunțat o ligă de baschet plătită pentru jucătorii tineri.

Bezos Expeditions, firma de investiții personale a CEO-ului Amazon, este una dintre companiile legate de această rundă de finanțare. Firma globală de investiții Blackstone, Morgan Stanley și numeroase vedete NBA, inclusiv Devin Booker, Trae Young și Klay Thompson, s-au alăturat rundei de investiții. Starul WNBA Chiney Ogwumike este, de asemenea, un investitor.

Până în prezent, Overtime, cu sediul în Brooklyn, spune că a strâns peste 140 de milioane de dolari. În martie, compania a apărut pe primul loc când a anunțat Overtime Elite, o ligă de baschet pentru tinerii între 16 și 18 ani, care le permite să câștige cel puțin 100.000 de dolari pe an.

Compania a declarat că conținutul său este transmis de mai mult de 1,7 miliarde de ori pe lună pe toate platformele sociale. De la lansarea sa în 2016, a spus Overtime, are aproape 50 de milioane de adepți ai rețelelor sociale.

„Această strângere de fonduri reflectă oportunitățile incredibile de creștere asociate cu o astfel de poziție de lider pe piață, inclusiv posibilitatea de a aduce Overtime Elite în lume „, a declarat Michael Spirito, partener la firma de investiții Sapphire Sport Partner, care a condus runda de finanțare.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!