Joburi de viitor: (77) Optimizator de memorie

20 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
20 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Suprasolicitarea informațiilor poate fi o provocare. Pe tot parcursul zilei, oamenii sunt în mod constant„Conectați” la realitatea augmentată, informații personalizate și fluxuri de știri și sunt expuși la o gamă largă de imagini digitale și intrare multisenzorială. Unele persoane pot avea nevoie de perioade de timp în care se „deconectează”, eventual cu sprijinul unui ghid de experiență analogică. Alții consideră că cantitatea de informații pe care o primesc este insuficientă.

Optimizatorul de memorie sprijină capacitățile de memorie prin  tehnologii digitale de implant și poate, de asemenea, să elibereze capacitatea existentă de memorie prin ștergerea informațiilor irelevante.
Optimizatorul de memorie trebuie să fie foarte atent la utilizarea acestor tehnici, deoarece pot apărea consecințe psihologice grave ale procesării cognitive atât pentru persoanele care sunt amnezice (adică au lacune de memorie) cât și pentru cele care sunt hipertimice (adică cine își amintește prea mult). Optimizatorul de memorie va identifica implantul potrivit sau tehnica de ștergere a memoriei și apoi va proiecta o soluție de memorie integrată pentru client.

Optimizatorul de memorie va lucra în echipă cu bioingineri, chirurgi de implant și ștergere și psihologi cognitivi.

Optimizatorii de memorie vor fi specialiști în psihologia cognitivă, cu accent pe funcția de memorie. Vor fi familiarizați cu îmbunătățirea și ștergerea memoriei digitale, cu  tehnici și tehnologii și știu cum să le folosiți pe ambele pentru a crea un sistem integrat de soluție pentru memorie. Ei rezolvă probleme cu mare atenție la detalii.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală