Joe Biden scoate artileria grea. SUA, sute de sancțiuni împotriva Rusiei

24 Feb. 2024, 08:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Feb. 2024, 08:34 // Actual //  Lupu Eduard

SUA anunţă peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei. Joe Biden a pus tunurile pe Vladimir Putin și apelează la un nou plan de reducere a exporturilor. Mai multe restricții vor fi aplicate asupra entităților care susțin Kremlinul.

Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Președintele american susține că Statele Unite vor impune restricții și pentru entitățile care sprijină Kremlinul. În acest mod, șeful SUA vrea să îl tragă la răspundere pe Vladimir Putin, pentru presiunile asupra Ucrainei, dar și pentru moartea lui Alexei Navalnîi.

Joe Biden, sancțiuni pentru Rusia

Statele Unite vor impune peste 500 de sancţiuni noi împotriva Rusiei. Totodată, Joe Biden a cerut restricții de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia. Prin intermediul acestor demersuri, șeful SUA vrea să reducă veniturile pe care Rusia pe are din domeniul energiei.

Totodată, Joe Biden a explicat că măsurile au fost concepute pentru a penaliza Kremlinul.  Washingtonul îl trage pe Putin la răspundere pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi.

Prețul plătit de Putin

Președintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că Navalnîi a fost „un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei”.

„Vor garanta că Putin plăteşte un preţ şi mai ridicat pentru agresiunea sa în străinătate şi pentru represiunea din ţară”, a spus liderul de la Casa Albă.

De asemenea, acesta a întărit ideea că Ucraina are nevoie de mai mult sprijin din partea SUA.

„La doi ani de când a început acest război, poporul ucrainean continuă să lupte cu un curaj teribil. Însă i se termină muniţiile. Ucraina are nevoie de mai multe livrări din Statele Unite pentru a rezista atacurilor neîntrerupte ale Rusiei, susţinute de arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord. De aceea, Camera Reprezentanților trebuie să adopte legea bipartizană de suplimentare a securităţii naţionale, înainte de a fi prea târziu.”, a adăugat președintele american.

Președintele american l-a numit „ticălos nebun” pe Vladimir Putin, iar reacția liderului rus nu întârziat să apară.

„Noi suntem gata să lucrăm cu orice preşedinte. Dar eu cred că pentru noi Biden este preferabil, pentru Rusia, şi judecând după ce a spus am perfectă dreptate”, afirmat Putin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Mai mult, liderul rus a spus că gestul lui Biden nu ar fi decât o încercare nereuşită de a apărea ca un „cowboy de la Hollywood”.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău