Katerina Kot, Inimă Pură: Proiectul nostru ajuta comunitatea și face viața pisicilor din strada mai bună

09 Dec. 2021, 14:01
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2021, 14:01 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cu un un an în urmă, Katerina Kot a lansat un magazin caritabil care comercializează diverse obiecte hand-made, hand made și alte obiecte cu scopul de a susține animalele din stradă, în special pisicile. Tot venitul obținut se îndreaptă spre îngrijirea, sterilizarea și adaptarea pisicilor din strada.

„Întreprinderea era consolidată pentru a continua ideea AO „Felina Urbană” care se ocupă de îngrijirea pisicilor din stradă. Noi angajăm femei și tineri care nu își doresc doar un venit, salariu, ci și care vor să facă orașul nostru un loc mai bun pentru animalele străzii în special pentru pisici.”

„Inimă Pură” este o întreprindere unică în Republica Moldova datorită viziunii pe care o promovează și a misiunii pe care o au, cea de a ajuta pisicile din stradă.

Pe viitor, fondatoarea companiei planifică să promoveze acest tip de activitate nu doar în Republica Moldova ci și peste hotarele ei.

Activitatea socială desfășurată în cadrul „Inimă Pură” are un aport deosebit pentru orașul Chișinău cât și pentru pisicile abandonate în stradă.

Proiectul nostru ajuta comunitatea și face viața pisicilor din strada mai bună, oferă protecție, hrană și cel mai principal emoții pozitive pentru fiecare cumpărător sau angajat. Fiecare client știe că nu oferă bani pentru ca afacerea să obțină profit, dar își dedică banii pentru a ajuta pe cei ce foarte des sunt ignorați atât de autorități cât și de societate.”, spune Katerina Kot. 

În viziunea Katerinei Kot, să faci antreprenoriat social înseamnă să te dedici în totalitate unui scop suprem, să îți dorești o schimbare în societate. De asemenea, ea speră ca acest tip de activitate să se dezvolte cât mai rapid în Republica Moldova, întrucât țara noastră are nevoie de afaceri sociale, care au ca scop nu doar obținerea de profit ci și soluționare unei probleme sociale.

„Fiecare antreprenor este un erou în parte pentru că a încercat și și-a asumat un risc, iar cei ce  fac asta cu o viziune clară, ce rezolvă o problemă sunt mai mult decât eroi.”

Campanie inițiată  și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ