Kremlinul pus pe jar! Occidentul va livra Ucrainei 321 de tancuri

29 Ian. 2023, 05:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Ian. 2023, 05:06 // Actual //  Lupu Eduard

Ţările occidentale vor livra peste 300 de tancuri Ucrainei, a declarat vineri ambasadorul Kievului în Franţa.

„Începând de astăzi, numeroase ţări au confirmat în mod oficial acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat Vadym Omelchenko la postul de televiziune francez şi la televiziunea BFM care este afiliată postului american de televiziune CNN.

El nu a precizat ce ţări vor furniza tancurile.

SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 tancuri Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera Ucrainei o parte din propriile tancuri de fabricaţie germană.

Interviul lui Omelchenko a fost acordat în contextul în care Coreea de Nord a acuzat Statele Unite şi aliaţii săi de „depăşirea constantă a liniei roşii” prin trimiterea de tancuri în Ucraina.

Statele Unite au „intenţia sinistră de a-şi realiza scopul hegemonic prin extinderea în continuare a războiului pentru distrugerea Rusiei”, a declarat Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-o declaraţie difuzată vineri de presa nord-coreeană.

Ea a acuzat SUA şi alte ţări occidentale de „distrugerea păcii globale şi a securităţii regionale, în timp ce livrează Ucrainei echipamente militare care se ridică la sume astronomice de bani, fără să ţină cont de preocuparea Rusiei în ceea ce priveşte securitatea şi a promis că nord-coreenii vor sta întotdeauna, în aceleaşi tranşee, alături de poporul rus”.

Când vor ajunge tancurile în Ucraina rămâne neclar. Omelchenko a declarat că datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarei runde de consultări între Ucraina şi ţările occidentale.

Omelchenko a declarat că Ucraina are nevoie de asistenţă „cât mai repede posibil”.

„Dacă ar trebui să aştepte până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Un raport de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că infrastructura feroviară și terenurile aferente în valoare de peste 4,1 miliarde de lei nu sunt înregistrate în bazele de date ale statului. Aceste constatări sunt rezultatul unei verificări a situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În timpul auditului, s-a descoperit că nici infrastructura feroviară, nici terenurile ocupate de aceasta, alături de alte infrastructuri de inginerie și construcții și terenurile aferente, nu sunt înregistrate în evidențele ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice. Această situație se datorează faptului că inventarierea și delimitarea patrimoniului de stat gestionat de întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” nu au fost finalizate.

De asemenea, raportul a evidențiat că drumurile naționale și loturile de pământ, proprietate publică a statului în valoare de 22,9 miliarde de lei, sunt reflectate doar în evidența contabilă a Administrației de Stat a Drumurilor. Evidențele contabile ale ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice nu includ aceste informații, ceea ce duce la o subestimare a valorii drumurilor publice în raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat.

În plus, raportul a dezvăluit că 60 de milioane de lei, realocați de la Programul de drumuri la Programul de dezvoltare a transportului feroviar pentru reabilitarea terasamentului liniei de cale ferată între Cahul și Giurgiulești, nu au fost utilizați în scopul propus. Banii au fost investiți în valori mobiliare de stat, lăsând terasamentul căii ferate într-o stare nereabilitată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău