Lukashenko a interzis prin lege transmisiunile live de la protestele neautorizate. Ce alte acțiuni sunt interzise

24 Mai 2021, 14:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Mai 2021, 14:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Alexander Lukashenko, președintele Belarusului, a promulgat o lege care îi permite dezactivarea telecomunicațiilor în țară în caz de amenințare la securitatea națională, scrie Aleph News.

Alexander Lukashenko a semnat amendamente la legile privind mass-media și evenimente publice. Este interzisă transmisia live din acțiuni de masă neautorizate. Această interdicție se aplică și jurnaliștilor. Mass-media nu are voie să publice rezultatele sondajelor de opinie asupra situației socio-politice, efectuate fără acreditarea necesară.

Nu este permisă plasarea de hyperlinkuri către mesaje și materiale cu informații, a căror diseminare este interzisă.

Procurorul general, procurorii regionali și Minsk au dreptul să închidă resursele de internet. În plus, site-ul lor web poate fi închis dacă Comisia interdepartamentală pentru securitatea informațiilor decide că informațiile de pe acesta amenință interesul național.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.