Magnaţii ruşi ies din fotbalul european: După Abramovich, miliardarul Rybolovlev vrea să vândă celebrul AS Monaco

22 Ian. 2024, 15:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2024, 15:27 // Au Bani //  Lupu Eduard

Miliardarul Dmitri Rybolovlev a angajat o firmă de consultanţă pentru a studia posibilitatea vânzării participaţiei sale de control la clubul de fotbal AS Monaco, în contextul în care există interes din partea unor potenţiali cumpărători, raportează Bloomberg.

Ziarul francez Les Echos a relatat duminică că Rybolovlev – unul dintre puţinii magnaţi ruşi care nu este supus sancţiunilor, deoarece a părăsit ţara în urmă cu peste un deceniu – a primit cel puţin două propuneri de vânzare a participaţiei sale în anul 2023.

Compania lui Rybolovlev a numit banca de investiţii Raine Group pentru a fi consilierul său financiar exclusiv, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail de către biroul familiei magnatului. „Nu pot exista asigurări că analiza strategică va avea ca rezultat o tranzacţie care să implice clubul”, a adăugat acesta, fără a oferi mai multe detalii.

Magnatul în vârstă de 57 de ani, a achiziţionat o participaţie de 67% la AS Monaco în 2011, angajându-se să investească cel puţin 100 de milioane de euro (130 de milioane de dolari) în club în următorii patru ani. AS Monaco este unul dintre cele mai de succes cluburi din prima ligă din Franţa, fiind deţinătoarea a opt titluri până în prezent.

Raine şi-a construit o reputaţie de consilier de referinţă în cazul marilor tranzacţii sportive, operând inclusiv în cazul vânzării participaţiei lui Manchester United către miliardarul Jim Ratcliffe. În 2022, banca s-a ocupat de vânzarea Chelsea FC în numele miliardarului rus Roman Abramovich.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

Piața neagră a țigaretelor înregistrează o ușoară scădere în luna ianuarie 2024, ajungând la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu 8,5% la finele anului 2023, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel.

„În luna ianuarie, cea mai mare scădere a contrabandei se înregistrează în nord-est, cu 10,5 p.p. până la 19,2%. Cu toate acestea, regiunea continuă să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. În ianuarie, singura regiune în care piața neagră crește semnificativ este sud, cu 4,1 p.p. până la 10,4%. Majorarea este corelată cu apariția ca sursă de proveniență a Bulgariei, începând de anul trecut. Ca proveniență, cea mai mare pondere o deține Duty Free (peste 40%), urmată de Moldova (21,6%), Cheap Whites (13%) și Bulgaria (12,8%)”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.

Platforma Stopcontrabanda.ro a raportat că peste 10 milioane de țigarete de contrabandă au fost capturate de autorități în zona de sud a țării începând din acest an, reflectând o tendință de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sudul țării, unde prețurile sunt mai mici.

Directorul relațiilor externe al Ariei Europa de Sud Est a British American Tobacco, Ileana Dumitru, a salutat eforturile autorităților în combaterea contrabandei, menționând instalarea primelor două scannere vamale în vămile Giurgiulești și Albița.

În același timp, veniturile din accize au înregistrat o creștere semnificativă în ianuarie 2024, cu 48,1% față de anul anterior, susținute de încasările din accizele pentru produsele din tutun, cu o creștere de 91,4%.

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications la JTI România, Moldova și Bulgaria, a subliniat necesitatea unui mediu legislativ stabil pentru a menține parteneriatele cu statul, criticând propunerile legislative anti-tutun care ar putea alimenta piața neagră.

Aceste evoluții survin în contextul unei concentrări sporite a eforturilor de combatere a contrabandei cu țigarete, cu rapoarte ale Poliției de Frontieră care indică o creștere a capturărilor și destructurarea a trei grupuri infracționale organizate în 2023.

Anual, companiile de tutun contribuie semnificativ la bugetul statului, vărsând aproximativ 20 miliarde de lei reprezentând accize, TVA și alte taxe și contribuții.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău