Magnaţii ruşi ies din fotbalul european: După Abramovich, miliardarul Rybolovlev vrea să vândă celebrul AS Monaco

22 Ian. 2024, 15:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2024, 15:27 // Au Bani //  Lupu Eduard

Miliardarul Dmitri Rybolovlev a angajat o firmă de consultanţă pentru a studia posibilitatea vânzării participaţiei sale de control la clubul de fotbal AS Monaco, în contextul în care există interes din partea unor potenţiali cumpărători, raportează Bloomberg.

Ziarul francez Les Echos a relatat duminică că Rybolovlev – unul dintre puţinii magnaţi ruşi care nu este supus sancţiunilor, deoarece a părăsit ţara în urmă cu peste un deceniu – a primit cel puţin două propuneri de vânzare a participaţiei sale în anul 2023.

Compania lui Rybolovlev a numit banca de investiţii Raine Group pentru a fi consilierul său financiar exclusiv, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail de către biroul familiei magnatului. „Nu pot exista asigurări că analiza strategică va avea ca rezultat o tranzacţie care să implice clubul”, a adăugat acesta, fără a oferi mai multe detalii.

Magnatul în vârstă de 57 de ani, a achiziţionat o participaţie de 67% la AS Monaco în 2011, angajându-se să investească cel puţin 100 de milioane de euro (130 de milioane de dolari) în club în următorii patru ani. AS Monaco este unul dintre cele mai de succes cluburi din prima ligă din Franţa, fiind deţinătoarea a opt titluri până în prezent.

Raine şi-a construit o reputaţie de consilier de referinţă în cazul marilor tranzacţii sportive, operând inclusiv în cazul vânzării participaţiei lui Manchester United către miliardarul Jim Ratcliffe. În 2022, banca s-a ocupat de vânzarea Chelsea FC în numele miliardarului rus Roman Abramovich.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău