„Mai bun” – târgul de vinuri autohtone și bunătăți gastronomice te așteaptă în acest weekend în parcul Alunelul

05 Mai 2022, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Mai 2022, 17:58 // Actual //  MD Bani

În acest weekend, 7-8 mai, în parcul Alunelul va organizat târgul de vinuri autohtone și bunătăți gastronomice „Mai Bun”. La târg vor fi prezenți micii producători de vinuri din Republica Moldova.

La târgul organizat sâmbătă și duminică vei găsi vinuri alese, fructe uscate, cașcavaluri și alte delicii gastronomice. Timp de două zile, micii producători de vinuri și produse artizanale vor aștepta vizitatori pentru a le oferi produse de cea mai înaltă calitate, care reprezintă roadele muncii lor.

Târgul va reuni zeci de producători de vinuri autohtoni, printre care:

Crama Ulinici – o vinărie mică, situată în satul Valea Trestieni, raionul Nisporeni, creată din tradiția de familie și dragostea pentru viță și producerea vinului.
AlterEgo Winery, mica vinărie din Pașcani, raionul Criuleni, a unor oameni entuziaști care depun mult suflet în crearea vinurilor. Afacerea este una de familie, cu tradiții și experiență vastă în domeniul viticulturii.
Pomușoară Dulcișoară, mica vinărie de familie care a apărut odată cu dorința de a crea vinuri autohtone selecte.
Crama Mircești, o cramă cu o abordare modernă și complexă de producere a vinurilor de calitate premium, din soiuri locale și europene valoroase.
Vornic Winery – producătorii care abordează vinul ca pe o poveste, creată dintr-o tradiție de familie legată de podgorie și de uniunea dintre oameni și darurile naturii din care se produce vinul.
I’M Winery – vinăria creată din pasiunea pentru vin dintre două țări, Italia și Moldova, fondată cu scopul de a combina tradiția vinului moldovenesc cu tehnologia vinificației italiene.
Etnovin este o vinărie de familie din orașul Cricova, care din 2017 produce vinuri de autor, selecte, iar unele chiar unice pe piață datorită soiului de struguri Legenda pe care îl cultivă doar vinificatorii acestei crame.
Crama Mingir a apărut din dorința de a reînvia tradiția producerii vinurilor în Mingir, Lăpușna și din dorința unei generații întregi de vinificatori de crea o vinărie. Producătorul aduce pe piața vinicolă din țară premiera unor vinuri din soiul Hibernal.
Vinum Estate este mica vinărie de familie cu tradiții seculare de producere a vinurilor, unde acestea se creează din struguri recoltați manual, prelucrați minim, ceea ce permite menținerea prospețimii, aromei și gustului lor.
Unicorn Winery, micro-vinăria din satul Saca, municipiul Strășeni, fondată în 2014 și creată cu scopul de a oferi vinuri de calitate cu caracter și filozofie proprie.
Dumitraș Winery, o vinărie ce și-a început istoria în anul 2005, în satul Vadul-Leca, raionul Telenești. Scopul producătorului este să recolteze puțini struguri de la vița de vie pentru a obține vinuri speciale
Sava Winery produce vinuri din strugurii podgoriilor Pojoganei, păstrând tradițiile străvechi ale Costeștilor. Vinificatorul a străbătut drumul lung de la producerea vinului de casă, la lansarea vinului îmbuteliat sub brand propriu, transpus și în poezii pe sticle.
Bahu Winery, o vinărie de familie, înființată în 2020 și pusă pe picioare în satul Bahu, raionul Călărași, din pasiunea a doi vinificatori pentru „licoarea lui Bahus” și din dorința de a aduce un omagiu terroir-ului și strămoșilor.
Vinăria Tronciu, mica afacere de familie situată la izvoarele râului Lăpușnița, în satul Pereni, raionul Hîncești, este deținută de vinificatori în a patra generație, care de zeci de ani își tocesc măiestria în a crea vinuri de calitate, cu și pentru suflet.
Crama Tataru reprezintă realizarea unui vis mare a unui producător mic de vinuri din satul Pitușca, raionul Călărași. De la un simplu agricultor care producea vin „de când se ține minte” și până la un adevărat vinificator cu propria cramă, aflați istoria vinurilor cu semnătura lui Vasile Tătaru.
Divus Winery, mica vinărie din satul Vorniceni, raionul Strășeni, care produce vinuri cu idei și caracter, din struguri de origine autohtonă, care pornesc din inima Codrilor, în plină armonie cu natura.
Vinăria Dac, care a fost fondată în 2013 și se specializează în producerea vinului sec din soiuri de struguri nobile prin intermediul tehnologiilor inovative și performante europene. Vinurile se caracterizează prin naturalețe.
Vinăria Rizov este o afacere de familie din orașul Taraclia, care a apărut pe piața micilor producători de vinuri în anul 2020. Vinificatorii cred în faptul că succesul vinului în primul rând depinde de calitatea materiei prime.
Leuntea-Vin este o vinărie de importanță istorică din satul Leuntea, raionul Căușeni. Vinurile sunt produse chiar de proprietarul vinăriei, cu o experiență de peste 45 de ani în vinificație, al cărui scop este păstrarea tradițiilor de producere a vinului.
Famber Winery a început ca cea mai mică vinărie din Moldova – un experiment pentru doi prieteni ambițioși și entuziaști care au hotărât să producă vinuri din pasiune, învățând, pas cu pas, măiestria producerii vinului.

Evenimentul este organizat de Federatia Nationala A Fermierilor și Asociatia Micilor Producatori de Vinuri din Moldova cu sprijinul financiar USAID Moldova , Optim Project, Pretura sectorului Buiucani , Pretura Sectorului Râșcani !

Târgul „Mai Bun” se va desfășura în fiecare weekend a lunii mai. Astfel, pe 7 și 8 mai va avea loc în Parcul „Alunelul”, iar pe 14 și 15, 28 și 29 se va desfășura în Parcul „Afgan”.

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău