„Mai bun” – târgul de vinuri autohtone și bunătăți gastronomice te așteaptă în acest weekend în parcul Alunelul

05 Mai 2022, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Mai 2022, 17:58 // Actual //  MD Bani

În acest weekend, 7-8 mai, în parcul Alunelul va organizat târgul de vinuri autohtone și bunătăți gastronomice „Mai Bun”. La târg vor fi prezenți micii producători de vinuri din Republica Moldova.

La târgul organizat sâmbătă și duminică vei găsi vinuri alese, fructe uscate, cașcavaluri și alte delicii gastronomice. Timp de două zile, micii producători de vinuri și produse artizanale vor aștepta vizitatori pentru a le oferi produse de cea mai înaltă calitate, care reprezintă roadele muncii lor.

Târgul va reuni zeci de producători de vinuri autohtoni, printre care:

Crama Ulinici – o vinărie mică, situată în satul Valea Trestieni, raionul Nisporeni, creată din tradiția de familie și dragostea pentru viță și producerea vinului.
AlterEgo Winery, mica vinărie din Pașcani, raionul Criuleni, a unor oameni entuziaști care depun mult suflet în crearea vinurilor. Afacerea este una de familie, cu tradiții și experiență vastă în domeniul viticulturii.
Pomușoară Dulcișoară, mica vinărie de familie care a apărut odată cu dorința de a crea vinuri autohtone selecte.
Crama Mircești, o cramă cu o abordare modernă și complexă de producere a vinurilor de calitate premium, din soiuri locale și europene valoroase.
Vornic Winery – producătorii care abordează vinul ca pe o poveste, creată dintr-o tradiție de familie legată de podgorie și de uniunea dintre oameni și darurile naturii din care se produce vinul.
I’M Winery – vinăria creată din pasiunea pentru vin dintre două țări, Italia și Moldova, fondată cu scopul de a combina tradiția vinului moldovenesc cu tehnologia vinificației italiene.
Etnovin este o vinărie de familie din orașul Cricova, care din 2017 produce vinuri de autor, selecte, iar unele chiar unice pe piață datorită soiului de struguri Legenda pe care îl cultivă doar vinificatorii acestei crame.
Crama Mingir a apărut din dorința de a reînvia tradiția producerii vinurilor în Mingir, Lăpușna și din dorința unei generații întregi de vinificatori de crea o vinărie. Producătorul aduce pe piața vinicolă din țară premiera unor vinuri din soiul Hibernal.
Vinum Estate este mica vinărie de familie cu tradiții seculare de producere a vinurilor, unde acestea se creează din struguri recoltați manual, prelucrați minim, ceea ce permite menținerea prospețimii, aromei și gustului lor.
Unicorn Winery, micro-vinăria din satul Saca, municipiul Strășeni, fondată în 2014 și creată cu scopul de a oferi vinuri de calitate cu caracter și filozofie proprie.
Dumitraș Winery, o vinărie ce și-a început istoria în anul 2005, în satul Vadul-Leca, raionul Telenești. Scopul producătorului este să recolteze puțini struguri de la vița de vie pentru a obține vinuri speciale
Sava Winery produce vinuri din strugurii podgoriilor Pojoganei, păstrând tradițiile străvechi ale Costeștilor. Vinificatorul a străbătut drumul lung de la producerea vinului de casă, la lansarea vinului îmbuteliat sub brand propriu, transpus și în poezii pe sticle.
Bahu Winery, o vinărie de familie, înființată în 2020 și pusă pe picioare în satul Bahu, raionul Călărași, din pasiunea a doi vinificatori pentru „licoarea lui Bahus” și din dorința de a aduce un omagiu terroir-ului și strămoșilor.
Vinăria Tronciu, mica afacere de familie situată la izvoarele râului Lăpușnița, în satul Pereni, raionul Hîncești, este deținută de vinificatori în a patra generație, care de zeci de ani își tocesc măiestria în a crea vinuri de calitate, cu și pentru suflet.
Crama Tataru reprezintă realizarea unui vis mare a unui producător mic de vinuri din satul Pitușca, raionul Călărași. De la un simplu agricultor care producea vin „de când se ține minte” și până la un adevărat vinificator cu propria cramă, aflați istoria vinurilor cu semnătura lui Vasile Tătaru.
Divus Winery, mica vinărie din satul Vorniceni, raionul Strășeni, care produce vinuri cu idei și caracter, din struguri de origine autohtonă, care pornesc din inima Codrilor, în plină armonie cu natura.
Vinăria Dac, care a fost fondată în 2013 și se specializează în producerea vinului sec din soiuri de struguri nobile prin intermediul tehnologiilor inovative și performante europene. Vinurile se caracterizează prin naturalețe.
Vinăria Rizov este o afacere de familie din orașul Taraclia, care a apărut pe piața micilor producători de vinuri în anul 2020. Vinificatorii cred în faptul că succesul vinului în primul rând depinde de calitatea materiei prime.
Leuntea-Vin este o vinărie de importanță istorică din satul Leuntea, raionul Căușeni. Vinurile sunt produse chiar de proprietarul vinăriei, cu o experiență de peste 45 de ani în vinificație, al cărui scop este păstrarea tradițiilor de producere a vinului.
Famber Winery a început ca cea mai mică vinărie din Moldova – un experiment pentru doi prieteni ambițioși și entuziaști care au hotărât să producă vinuri din pasiune, învățând, pas cu pas, măiestria producerii vinului.

Evenimentul este organizat de Federatia Nationala A Fermierilor și Asociatia Micilor Producatori de Vinuri din Moldova cu sprijinul financiar USAID Moldova , Optim Project, Pretura sectorului Buiucani , Pretura Sectorului Râșcani !

Târgul „Mai Bun” se va desfășura în fiecare weekend a lunii mai. Astfel, pe 7 și 8 mai va avea loc în Parcul „Alunelul”, iar pe 14 și 15, 28 și 29 se va desfășura în Parcul „Afgan”.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău