Moldova Agroindbank a înregistrat denumirea juridică prescurtată. De astăzi, oficial, numele băncii este maib

18 Nov. 2021, 10:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
18 Nov. 2021, 10:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem bucuroși să anunțăm despre finalizarea procesului și înregistrarea oficială a denumirii prescurtate a băncii. Astfel, în varianta prescurtată ne numim BC ”MAIB” SA, conform Extrasului din Registrul de Stat al persoanelor juridice.

Acest fapt ne permite să utilizăm pe larg, inclusiv în corespondența oficială și în relația cu clienții denumirea prescurtată, care coincide cu mesajul nostru de brand pentru a comunica din numele maib. 

Amintim că pe 7 octombrie anul curent maib a anunțat o nouă identitate de brand. Banca a păstrat formula scurtă a denumirii folosită anterior – MAIB, însă a optat pentru scrierea cu litere minuscule. Decizia vine în susținerea și completarea noului logo, care în ansamblu insuflă un stil simplu, modern, tineresc și ușor descifrabil în același timp.

Maib se aliniază la necesităţile şi stilul de viaţă al clienţilor. Implementând noua strategie, inclusiv personalitatea brandului şi modelul operaţional, maib tinde să ofere mult mai multe facilităţi, atât în mediul real, cât şi în mediul online.

Schimbarea denumirii juridice a băncii a fost încurajată și de acționarii instituției, care au votat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 22 iulie anul curent modificarea Statutului BC „Moldova Agroindbank” SA și au susținut adoptarea denumirii prescurtate – BC ”MAIB” SA.

Banca va continua să fie un brand modern, în continuă schimbare, răspunzând necesităților și devansând așteptările clienților, un brand cu oameni de calitate – mereu orientați către clienți, profesioniști, transparenți, demni de încredere, inovatori, agili, cu spirit de echipă.

Totodată, angajamentul maib este de a dezvolta componenta digitală, de a aduce pe piață noi produse și servicii, de a crea ecosisteme digitale și a contribui la dezvoltarea economiei naționale. Modelul de interacțiune și de construire a relației cu clienții maib va rămâne simplu și ușor, astfel brandul construind calea pentru a avansa alături de clienți, parteneri, comunitate spre nivelul următor!

P.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ