Motorul unei aeronave AirMoldova a fost lovit de o pasăre! Avionul s-a întors pe aeroportul din Tel Aviv

28 Iul. 2022, 16:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2022, 16:47 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Aeronava Companiei aeriene Air Moldova care opera cursa 9U 548 TEL AVIV – Chișinău s-a întors pe aeroportul din Tel Aviv din cauza unei probleme tehnice. Mai exact, motorul avionului a fost lovit de o pasăre. Astfel, pasagerii vor ajunge cu întârziere la Chișinău. Incidentul va afecta și alte zboruri.

Compania a revenit pe aeroportul din Tel Aviv pentru verificări suplimentare. Pasagerii aeronavei vor ajunge la Chișinău imediat cum va fi posibil.

„După 22 de minute de zbor, motorul aeronavei a fost lovit de o pasăre, astfel echipajul a solicitat revenirea pe aeroport pentru verificări tehnice suplimentare. Aeronava a aterizat în siguranță, atât pasagerii cât și echipajul sunt bine, nimeni nu a avut de suferit. Pasagerii vor fi transportați spre Chișinău în cel mai apropiat timp posibil.”

Compania anunță că incidentul va afecta zborul spre și din Paris 9U283/ 9U284 care urma să fie operat cu aceeași aeronavă.

În acest context, pasagerii curselor 9U283/ 9U284 Chișinau-Paris-Chișinău sunt rugați să verifice adresa electronică și să urmeze instrucțiunile. Pasagerii pot beneficia de opțiunile propuse de companie sau pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului.

Amintim că, Air Moldova a anulat zborul spre Londra de astăzi, 28 iulie, și a anunțat despre operare cu întârziere a altor trei curse din cauza alertelor frecvente cum bombă de la aeroport. De asemenea, FlyOne a anunțat despre reținerea unor curse pentru ziua de astăzi.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Feb. 2023, 09:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Producătorul auto chinez BYD analizează posibilitatea construirii unei uzine în Europa, a declarat un director din cadrul grupului pentru Bloomberg News.

Potrivit directorului Stella Li, constructorul chinez este interesat mai degrabă în construire propriilor uzine decât în preluarea facilităţilor altor companii.

În prezent nu se cunosc țările chiar ar fi vizate pentru construcția fabricii.

Potrivit sursei citate, BYD vrea să ajungă la vânzări solide şi o reţea de dealeri în Europa, precum şi centre de servicii, pentru a asigura încrederea consumatorilor în brandul BYD.

Luna trecută, cotidianul The Wall Street Journal a dezvăluit că Ford poartă discuţii cu aproximativ 15 potenţiali investitori, printre care se numără şi BYD, care sunt interesaţi să preia uzina Ford de la Saarlouis, Germania.

După ce a avut succes în China cu vânzarea de automobile electrice accesibile, BYD priveşte acum să se extindă peste hotare. Compania a anunţat planuri vizând vânzarea vehiculelor sale în Europa, inclusiv în Germania, Suedia, Norvegia, Ţările de Jos, Franţa şi Marea Britanie.

În Asia, BYD a început construcţia unei uzine în Thailanda, care va fi prima uzină de asamblare a vehiculelor electrice din Asia de Sud-Est, şi a început să îşi vândă automobilele către consumatorii din Australia, Japonia şi Singapore. Grupul chinez are deja o linie de asamblare în India.

În America Latină, BYD vrea să fie prezentă pe toate pieţele mari, adoptând o strategie agresivă de extindere a reţelei de dealeri pentru a vinde nu doar autoturisme, dar şi utilitare, autobuze şi taxiuri, a spus Stella Li.

În 2022, BYD a vândut 1,86 milioane de automobile hibrid şi electrice pe baterie, majoritatea în China, şi în prezent îşi concentrează eforturile pe regiunile Asia, Europa şi America Latină în încercarea de a domina piaţa autovehiculelor ecologice.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău