Networking de excepție: Victoriabank și AIESEC și-au unit forțele în sprijinul tinerilor

04 Oct. 2023, 16:22
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Oct. 2023, 16:22 // Slider //  MD Bani

Victoriabank și AIESEC Moldova, două entități cu un puternic angajament în dezvoltarea tinerilor și a comunității, iarăși și-au unit forțele  pentru un eveniment deosebit. O inițiativă ce are drept scop de a aduce la un loc tineri ambițioși și specialiști cu experiență în diverse domenii, toți având în comun apartenența la marea familie AIESEC. Seara de networking nu a fost doar o ocazie de socializare, ci și o veritabilă punte pentru tinerii aflați în căutarea creșterii profesionale care au beneficiat din plin de experiența unei bănci de succes.

Levon Khanikyan, CEO Victoriabank, alumn AIESEC Armenia și AIESEC Germania, a împărtășit din vasta sa experiență bancară  și a vorbit despre provocările și oportunitățile actuale din industrie:

„Pentru a deveni un bun expert în domeniu, încurajez tinerii să opteze pentru programe de calificare suplimentară, să-și ia timpul necesar și să investească în ei. După ce le vor obține pe toate, cariera li se va schimba. Mă bucur că evenimentul a oferit absolvenților AIESEC o ocazie unică de a împărtăși experiențele lor și de a se conecta cu profesioniști din diverse domenii. Noi vom fi mereu deschiși să sprijinim tinerii, pentru că sunt o sursă inestimabilă de talente și potențial de creștere în lumea afacerilor.”

Într-o atmosferă degajată, discuțiile s-au axat pe importanța dezvoltării carierei, a evoluției pieței de muncă și a rolului esențial al leadership-ului în mediul de afaceri actual. Pe parcursul evenimentului, absolvenții AIESEC, cea mai mare organizație de tineret din lume, și oamenii de la Victoriabank au explorat diverse teme importante, învățând unii de la alții și stabilind legături profesionale durabile.

Noi nu ne-am întâlnit de vreo 20 de ani și acest eveniment ne-a oferit oportunitatea de a ne revedea. Este foarte interesant să aflăm unde este acum fiecare dintre noi, din ce țări vine sau ce face aici în Moldova. Astfel de întâlniri ne ajută să menținem conexiunea între foști colegi, dar și foști sau actuali prieteni”, a menționat Alexandru Iscenco, alumn AISEC și fondator GreenTech Rangers&MEGA.

 

Ar fi îmbucurător, dacă Victoriabank ar continua parteneriatul cu AIESEC, în general cu organizații de tineret, ca să dezvolte împreună diverse proiecte care vin cumva în interesul nostru. Initiațive pentru dezvoltarea educației, activități de divertisment, seri de networking, toate aceste proiecte ne deschid noi uși”, a spus Victoria Ulinici, alumnă AIESEC și specialist în Resurse Umane.

 

Victoriabank și echipa AIESEC Chișinău au semnat la începutul anului un parteneriat care vine în sprijinul tinerilor  din Republica Moldova prin promovarea leadership-ului și a abilităților antreprenoriale. Proiectul are scopul de a oferi resurse și oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, contribuind la crearea unei generații puternice și de succes în Moldova. Această colaborare a fost evidențiată prin succesul inițiativelor din februarie, în care angajații de la Victoriabank, profesioniști din diferite domenii, au participat activ la proiectele AIESEC în calitate de traineri și speakeri.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 09:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 09:51 // Actual //  Lupu Eduard

De la un profit de 29 miliarde de dolari în 2021, înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, gigantul energetic rus Gazprom a ajuns în 2023 la pierderi totale de 6,9 miliarde de dolari, din cauza pierderii exporturilor pe piața europeană ca sancțiune pentru declanșarea războiului de către Moscova.

Gazprom a anunțat joi că a trecut pe o pierdere netă de 629 de miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, aceasta fiind prima sa pierdere anuală în mai bine de 20 de ani, pe fondul scăderii comerţului cu gaze naturale cu Europa, cândva principala sa piaţă de vânzare, transmite CNBC.

Rezultatele evidenţiază declinul dramatic al Gazprom, care de la prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost una dintre cele mai puternice companii ale Rusiei, adesea folosită ca pârghie pentru a rezolva disputele cu vecinii săi, precum Ucraina şi Republica Moldova Moldova.

Analiştii se aşteptau la un profit net de 447 de miliarde de ruble, potrivit agenţiei de presa Interfax.

Conform analizei Reuters, a fost prima pierdere anuală a Gazprom de la sfârşitul anilor 1990/începutul anilor 2000, când Alexei Miller, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a preluat compania în 2001.

Pierderea Gazprom din 2023 a urmat unui profit net de 1.200 miliarde de ruble în 2022.

Compania, cu sediul în prezent la Sankt Petersburg, a înregistrat pierderi mari la sfârşitul anilor 1990, după ce a acumulat datorii în valută, umflate în ruble de criza financiară din 1998.

Acţiunile Gazprom la Moscova au scăzut cu aproximativ 3,3% în urma publicării rezultatelor.

Exporturile de gaze ale Rusiei către Europa, cândva piaţa sa primară de export, s-au redus din cauza consecinţelor politice ale conflictului din Ucraina, în timp ce Gazprom, care deţine monopolul conductelor de gaze în străinătate, a fost cea mai tangibilă victimă a sancţiunilor occidentale.

Gazprom a fost, de asemenea, implicată într-un program amplu de aducere a gazelor naturale în gospodăriile locale.

Compania a declarat joi că a înregistrat o pierdere netă de 364 de miliarde de ruble din vânzări în 2023, în contrast cu un profit de 1.900 miliarde de ruble în 2022.

Veniturile sale totale au scăzut la 8.500 miliarde de ruble anul trecut, de la 11.700 miliarde de ruble în 2022.

Profitul de bază, sau câştigul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA), a scăzut la 618,38 miliarde de ruble anul trecut, de la 2.790 miliarde de ruble în 2022, conform calculelor Reuters.

„EBITDA pe întregul an, de 7,2 miliarde de dolari, a fost cel mai rău din ultimii 22 de ani, de când compania a raportat 7,6 miliarde de dolari în 2002”, a declarat Ronald Smith, de la agenţia de brokeraj BCS Global Markets din Moscova.

Potrivit calculelor Reuters, livrările de gaze naturale ale Gazprom către Europa au scăzut cu 55,6%, până la 28,3 miliarde de metri cubi, în 2023. Gazprom nu şi-a publicat propriile statistici de export de la începutul anului 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău