Nouă politică de confidențialitate WhatsApp: Ce se întâmplă cu contul tău dacă nu le acceptați

17 Mai 2021, 06:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Mai 2021, 06:39 // Au Bani //  MD Bani

La începutul acestei luni, WhatsApp a anulat termenul limită din 15 mai pentru utilizatorii săi. Într-o declarație, se spune că utilizatorii nu vor pierde nicio funcționalitate dacă nu acceptă noua sa politică de confidențialitate până pe 15 mai.

Acest lucru nu înseamnă însă că utilizatorii nu vor trebui să accepte noua actualizare de confidențialitate li asta deoarece utilizatorii nu vor avea funcționalitatea completă a contului lor WhatsApp până când nu acceptă, scrie gadgetsnow.com.

Contul dvs. nu va fi șters

„Nimeni nu își va șterge conturile și nu va pierde funcționalitatea WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, spune compania.

WhatsApp va continua să le reamintească utilizatorilor să accepte noii termeni

În timp ce compania a eliminat termenul limită pentru noua politică, va continua să le reamintească utilizatorilor să accepte noii termeni. „După ce am acordat tuturor timp pentru recenzie, continuăm să le reamintim celor care nu au avut șansa de a face acest lucru să revizuiască și să accepte. După o perioadă de câteva săptămâni, memento-ul pe care îl primesc oamenii va deveni în cele din urmă persistent”, spune compania .

Ce urmează după ce utilizatorii încep să primească mementouri repetate

„În acel moment, veți întâlni funcționalități limitate pe WhatsApp până când veți accepta actualizările”, spune compania.

Nu există termen pentru cât timp veți primi aceste mementouri

„Acest lucru nu se va întâmpla tuturor utilizatorilor în același timp”, conform companiei.

Utilizatorii vor pierde mai întâi accesul la lista lor de chat

Utilizatorii nu vor putea accesa lista de chat, dar pot totuși răspunde la apelurile telefonice și video primite.

Utilizatorii pot răspunde la apelurile telefonice sau video pierdute

Utilizatorii care au notificările activate, pot să le atingă pentru a citi sau a răspunde la un mesaj sau pentru a apela înapoi un telefon ratat sau un apel video.

După câteva săptămâni, WhatsApp nu mai trimite mesaje și apeluri către telefoanele acestor utilizatori

„După câteva săptămâni de funcționalitate limitată, nu veți putea primi apeluri sau notificări primite, iar WhatsApp nu va mai trimite mesaje și apeluri pe telefonul dvs.”, spune pagina de întrebări frecvente a companiei.

Utilizatorii își pot exporta istoricul chaturilor pe Android sau iPhone

Utilizatorii care nu doresc să accepte noua actualizare de confidențialitate au posibilitatea de a-și exporta istoricul chaturilor pe Android sau iPhone și de a descărca un raport al contului lor.

Politica conturilor inactive se va aplica pentru conturile acestor utilizatori

În cele din urmă, politica existentă a WhatsApp legată de utilizatorii inactivi se va aplica dacă utilizatorii nu acceptă politica de confidențialitate chiar și după memento-uri repetate.

Ștergerea contului WhatsApp este ceva care nu poate fi inversat

Ștergerea contului dvs. este ceva pe care utilizatorii nu îl pot inversa, deoarece își șterge istoricul mesajelor, îi elimină din toate grupurile lor WhatsApp și își șterge copiile de rezervă WhatsApp.

 

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!