Nu ai nevoie de vaccin și nici să stai în carantină. Insula care se redeschide turiștilor

25 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
25 Mart. 2021, 07:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Din 25 martie, turiștii, inclusiv cei nevaccinați vor putea ajunge în vacanță Arhipelagul Seychelles, din Oceanul Indian doar prin prezentarea unui test PCR negativ pentru a se bucura de plajele paradisiace.

Insulele Seychelles urmează să atingă pragul imunității colective, au fost deja administrate 90.000 de doze la o populație de 98.000 de locuitori, mai mult de 27.400 de persoane au primit o a doua doza a vaccinului chinez Sinopharm sau AstraZaneca.

De la începutul epidemiei, arhipelagul din Oceanul Indian a înregistrat 3.566 de cazuri de Covid-19 și 16 decese.

Destinația africană a fost prima din lume care a introdus un „drept de intrare” preferențial pentru călătorii vaccinați (cu ambele doze). Vizitatorii aveau nveoie și de test pentru a se putea caza într-un hotel aprobat de autorități.

Din 25 martie, turiștii care vor dori să ajungă acolo vor trebui să prezinte un test negativ efectuat cu cel puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare și trimis în prealabil autorităților pe un site creat special pentru acest lucru.

Turiștii vor fi cazați doar în hotelurile certificate de autorități. Două treimi din cele 700 de unități turistice din arhipelag vor fi deschise cu un plan de gestiune în cazul depistării unui caz de Covid-19, precizează FranceTVInfo.

În locurile publice va fi necesară purtarea măștii. Pentru a ajunge la restaurant sau la SPA vei avea nevoie de rezervare prealabilă.  Barurile, cluburile de noapte și cazinourile rămân închise..

Compania aeriană Air Seychelles va oferi zboruri între arhipelag și Dubai timp de două luni, în timp ce Emirates Airlines va trece în această vară pe un zbor zilnic către Mahé.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală