O fotografie nud ar putea fi vândută la cel mai mare preţ din istoria licitațiilor

23 Feb. 2022, 16:06
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Feb. 2022, 16:06 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Faimoasa „Le Violon d’Ingres” a lui Man Ray este pe cale să intre în istorie ca fiind cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitaţie, scrie CNN.

Imaginea alb-negru, realizată în 1924 de artistul suprarealist american, transformă trupul gol al unei femei într-o vioară.

Originalul capodoperei, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, ar trebui să ajungă la o sumă cuprinsă între 5 şi 7 milioane de dolari atunci când va fi vândută la Christie’s în luna mai – cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitaţiilor, potrivit casei de licitaţii.

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 şi 1976. A fost un membru important al mişcărilor Dada şi suprarealistă, iar „Le Violon d’Ingres” este cea mai importantă lucrare care va fi oferit din colecţia lui Rosalind Gersten Jacobs şi Melvin Jacobs, directori de magazine şi colecţionari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste.

Potrivit casei de licitaţii, cuplul newyorkez a achiziţionat fotografia de la Ray în 1962 iar aceasta va fi vândută alături de alte lucrări de artă, fotografii, bijuterii şi postere din colecţia lor adunată de-a lungul deceniilor.

Jacobs, fost preşedinte şi director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soţia sa Rosalind Gersten Jacobs, director executiv de lungă durată al Macy’s, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

Darius Himes, şeful internaţional al departamentului de fotografii de la Christie’s, a numit fotografia „una dintre cele mai emblematice opere ale secolului XX”, într-o declaraţie. „Această imagine suprarealistă seducătoare este rezultatul unui proces unic în camera obscură”.

Printre alte piese remarcabile care se vând se numără şi „Marte”, de Vija Celmins, care se estimează că va ajunge la o sumă cuprinsă între 1.800.000 şi 2.500.000 de dolari.

Recordul actual pentru o fotografie vândută la licitaţie este deţinut de lucrarea Rhine II a lui Andreas Gursky, care a fost vândută de Christie’s 4,3 milioane de dolari în 2011.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău