Octombrie Roz. Echipa maib a alergat pentru promovarea prevenției cancerului mamar

28 Oct. 2021, 18:09
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:09 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Fundița roz prinsă la piept, energia pozitivă, zâmbetele largi și încălțămintea sportivă au fost accesoriile de nelipsit pentru comunitatea maib Activ la Superlativ, care a alergat pe traseele pitorești de la Orheiul Vechi, în contextul campaniei mondiale „Octombrie Roz” de conștientizare și prevenție a cancerului mamar.

Prin acest gest, membrii comunității au manifestat susținere și solidaritate față de femeile care luptă cu această maladie. Printre cei 30 de alergători maib a fost și Andrei Urzîca, Consilier relații clienți în cadrul Sucursalei Mihai Eminescu. Pentru el, cursele de alergare au devenit deja o obișnuință, însă a parcurs în premieră o distanță în susținerea unei cauze nobile.

„Motivația mea pentru a mă alătură cursei de 10 km a fost de a-mi demonstra că pot mai mult decât cei 5 km parcurși la Maratonul Chișinău și… am reușit. Energie și forță mi-au oferit colegii cu care am parcurs această distanță împreună, din pasiunea față de alergat și bucuria de a petrece timpul și în afara birourilor. Pentru mine este doar începutul unor astfel de alergări în susținerea unor cauze sociale, dar nu și ultima. Îi îndemn pe toți să creadă în forțele proprii: aleargă pentru că TU POȚI!”.

Cursa neobișnuită a fost parcursă și de Cristina Dolgaia, Specialist principal controlling. Pentru Cristina, participarea în cadrul evenimentelor sociale nu este o premieră. Un gest mărinimos de curaj și solidaritate l-a făcut și în 2017, atunci când a donat cosița pentru confecționarea perucilor destinate femeilor care trăiesc consecințele tratamentelor pentru cancerul mamar.

„M-am simțit minunat cu colegii, așa gen de evenimente consolidează extrem de mult echipa și îți provoacă un respect special față de angajator. Te face să te simți mândru că faci parte din cea mai mare și puternică echipa bancară din țară care, pe lângă profesionalismul incontestabil, dă dovadă de poziție civică, de o mărinimie deosebită și o arzătoare dorință de a face ca lumea să devină mai bună, în cazul dat prin a susține femeile care luptă sau au învins cancerul mamar. Nici de această dată maib nu a rămas indiferent. Mă bucur că valorile mele personale coincid cu cele ale băncii în care muncesc. Asta mă fidelizează și mai mult ca angajat”.

Luna octombrie este dedicată la nivel mondial conștientizării și prevenției cancerului la sân – cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor. Totuși, această maladie a fost declarată curabilă (vindecabilă) de Organizația Mondială a Sănătății în condițiile vigilenței sporite din partea pacienților și angajaților medicali, accesului la serviciile de screening, diagnostic precoce și tratament.

În acest sens, în perioada octombrie – noiembrie, maib în parteneriat cu o clinică privată din capitală oferă angajaților băncii o consultație primară gratuită la medicul mamolog.

Luna privind conștientizarea cancerului mamar a fost declarată în 1985 de Societatea Americană a Cancerului, stabilită prin convenție internațională și susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Fii responsabil – ai grijă de sănătatea ta!

Despre maib

Prin politica sa de responsabilitate socială corporativă și comunitățile interne, maib investește în proiecte sociale şi în susţinerea cauzelor nobile. Comunitatea Activ la Superlativ, care recent a împlinit 2 ani de la fondare, promovează spiritul sportiv, modul activ de viață și contribuie la popularizarea sportului. Membrii Activi la Superlativ participă constant la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” și altele. Suntem convinși că implicarea face diferența și împreună putem contribui la fortificarea unei societăți mai bune.

P.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei