Orașe europene pe care merită să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

30 Apr. 2021, 17:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Apr. 2021, 17:13 // Au Bani //  MD Bani

Campaniile de vaccinare ne aduc speranța că în scurt timp, hotarele europene se vor deschide, iar călătoriile vor fi posibile. Așadar, ar fi bine să pregătești o listă de călătorii cât mai curând posibil. Iată câteva orașe europene care neapărat merită a fi vizitate.

  1. Madrid, Spania

Madridul este considerat a fi mai ieftin decât alte capitale. Aici veți avea parte de experiențe culinare deosebite. De asemenea viața de noapte este destul de activă. Fiind la Madrid puteți explora și alte părți ale Spaniei. Dacă ajungeți la Madrid puteți vizita Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca.

2. Varșovia, Polonia

Varșovia este capitala Poloniei și este un oraș ce merită a fi vizitat. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Veți rămâne încântat de arhitectura orașului, de parcurile sale. Printre cele mai notabile atracții turistice din orașul vechi se numără: Castelul Regal și Columna Regelui Zygmunt.

3. Istanbul, Turcia

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Aici veți avea parte să descoperiți istoria orașului nu doar în cărți, dar în realitatea. Veți rămâne surprins de piețele pline de meșteșuguri tradiționale vechi și de hamamuri.

4. Bruxelles, Belgia

În 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană, ceea ce înseamnă că veți avea ce vizita în acest oraș. Piața din Bruxelles, Statuia Manneken Pis, Atomium, Teatrul Regal al Monedei. Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudura, Cartierul Marolles, cartier popular în Bruxelles, unde se află renumitul talcioc din Bruxelles. Cartierul și-a făcut renumele datorită Palatului Justiției sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți admira.

5. Belgrad, Serbia

Belgrad este situat între confluența dintre râul Sava și fluciul Dunărea. Este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Clădirile și zonele istorice ale Belgradului sunt printre atracțiile de prim rang ale orașului.

 

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ