Orașul în care apartamentele sunt „ieftine ca varza”. Un bărbat și-a cumpărat unul cu doar 130 de euro

18 Iun. 2023, 06:58
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Iun. 2023, 06:58 // Actual //  bani.md

Orașele mici din China au ajuns să vândă apartamente la prețuri extrem de reduse. Hu Yongwei, un locuitor din Beijing, a cumpărat cincisprezece apartamente în orașul Hebi, pentru aproximativ 28.000 de euro în total, relatează Reuters. Pentru unul dintre ele a plătit doar 130 de euro.

Hu, care a achiziționat în mare parte apartamente cu două sau trei camere construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit luna aceasta 18.000 de yuani (circa 2.300 de euro) pentru a cumpăra a cincisprezecea sa proprietate din Hebi.

Bărbatul este sigur că va reuși să scoată mai mult profit din ele decât din orice alte investiții.

„Apartamentele se vând foarte ieftine, ca varza”, a spus bărbatul, care a precizat că din cauza experiențelor negative avute de familia sa evită să investească pe bursă și preferă piața imobiliară.

Pentru unul dintre apartamentele din Hebi, Hu a plătit doar 1.000 de yuani (aproximativ 130 de euro), fără taxe.

Potrivit datelor de la Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici față de 2021, în unele zone din oraș. În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% mai mici și în anumite părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, unde un apartament la costă zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% în ultimii șase ani, conform calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Potrivit agenților imobiliari, cumpărătorii de apartamente din orașele mici sunt în mare parte din afara lor. Ei variază de la speculatori care nu au nicio intenție să locuiască în acele apartamente, până la tineri care caută o locuință ieftină sau pensionari care vor un trai la prețuri accesibile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Ian. 2025, 11:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
23 Ian. 2025, 11:14 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Tariful de transport al petrolului rusesc marca ESPO din portul Kozmino către China a crescut de cinci ori, ajungând la 7 milioane de dolari, în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite asupra sectorului energetic din Rusia.

Conform surselor din industrie, costul transportului petrolului rusesc către porturile chineze este acum semnificativ mai mare decât înainte de sancțiuni. Săptămâna aceasta, prețul transportului de petrol din portul Kozmino a atins 7 milioane de dolari, în creștere față de 5,5 milioane de dolari săptămâna trecută și de cinci ori mai mare comparativ cu tariful de 1,5 milioane de dolari înregistrat înainte de sancțiuni.

Porturile din China au devenit mai prudente în privința manipulării petroliere rusești, ceea ce a afectat tranzacțiile pe ruta ESPO. Totodată, sancțiunile au dus la includerea pe lista neagră a mai multor nave care operau anterior pe această rută. Pentru a suplini deficitul, vasele care anterior deserviseră porturile occidentale ale Rusiei s-au orientat către transporturile destinate Chinei.

Un exemplu este vasul tanker Legend, care s-a alăturat recent transporturilor de pe ruta ESPO. Acesta a încărcat petrol în portul Kozmino pe 20 ianuarie și urmează să descarce încărcătura în portul Huizhou, în sudul Chinei. Anterior, vasul Aframax transportase petrol marca Urals din porturile rusești Ust-Luga și Primorsk către piețele occidentale.

Această schimbare subliniază impactul sever al sancțiunilor asupra pieței petroliere din Rusia, dar și adaptarea transportatorilor care caută să mențină fluxurile comerciale către Asia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală