Patru sate din Spania te plătesc să te muți acolo. Câți bani oferă

09 Ian. 2023, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Ian. 2023, 12:01 // Actual //  MD Bani

Spania continuă campania de încurajare a tinerilor care vor să se mute în mediul rural, atrâgându-i pe aceștia cu sume de bani pentru a crește gradul de locuire. Spania nu este singura țară care a recurs la această metodă, Italia fiind un alt exemplu care oferă case cu doar un euro.

Iată care sunt cele patru sate din Spania care te plătesc dacă te muți acolo:

  • Ponga, Asturias

Ponga este un oraș și un municipiu din provincia și comunitatea autonomă Asturias, nord-vestul Spaniei. Capitala sa este San Juan de Beleño. Ponga este gazda unui incredibil Parc Natural și se află în imediata apropiere a defileului Los Beyos.

Mai multe vestigii arheologice arată că a fost locuit în epoca bronzului. În timpul colonizării romane, Ponga aparținea teritoriului Cantabriei. Prima referință documentată despre Ponga a avut loc pe vremea lui Alfonso al IX-lea din León.

Guvernul Asturias oferă 3.000 de euro cuplurilor tinere interesate de o locuință în sat, alături de alți 3.000 pentru fiecare nou născut al familiei, scrie SpanishNewsToday.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

  • Rubia, Galicia

Aflat în nordul Spaniei, Rubia este un sat cu un trai ieftin și cu un sistem de educație foarte bine pus la punct. Autoritățile din Rubia sunt dispuse să ofere între 100 și 150 de euro pe lună tinerilor care vor să își întemeieze o familie în regiune.

  • Griegos, Aragon

Griegos este o comună situată în provincia Teruel, Aragon, Spania. Conform recensământului din 2004, municipiul are o populație de 137 de locuitori.

Pentru a crește numărul locuitorilor, autoritățile oferă chirie gratuită timp de trei luni, alături de un loc de muncă sigur. Ulterior, chiria va costa doar 225 de euro pe lună.

  • A Xesta, Pontevedra

San Fiz da Xesta este un sat, aflat în provincia Pontevedra, Galicia. În 2011 populația era de 252 de locuitori, în scădere față de 1999 când avea 271 de locuitori.

Biserica locală Sfântul Fiz este principala atracție a satului.

Autoritățile satului nu au posibilitatea unor sume, ca cele enumerate mai sus, însă vin cu chirii de numai 100 de euro pe lună.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău