Patru sate din Spania te plătesc să te muți acolo. Câți bani oferă

09 Ian. 2023, 12:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Ian. 2023, 12:01 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Spania continuă campania de încurajare a tinerilor care vor să se mute în mediul rural, atrâgându-i pe aceștia cu sume de bani pentru a crește gradul de locuire. Spania nu este singura țară care a recurs la această metodă, Italia fiind un alt exemplu care oferă case cu doar un euro.

Iată care sunt cele patru sate din Spania care te plătesc dacă te muți acolo:

  • Ponga, Asturias

Ponga este un oraș și un municipiu din provincia și comunitatea autonomă Asturias, nord-vestul Spaniei. Capitala sa este San Juan de Beleño. Ponga este gazda unui incredibil Parc Natural și se află în imediata apropiere a defileului Los Beyos.

Mai multe vestigii arheologice arată că a fost locuit în epoca bronzului. În timpul colonizării romane, Ponga aparținea teritoriului Cantabriei. Prima referință documentată despre Ponga a avut loc pe vremea lui Alfonso al IX-lea din León.

Guvernul Asturias oferă 3.000 de euro cuplurilor tinere interesate de o locuință în sat, alături de alți 3.000 pentru fiecare nou născut al familiei, scrie SpanishNewsToday.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

  • Rubia, Galicia

Aflat în nordul Spaniei, Rubia este un sat cu un trai ieftin și cu un sistem de educație foarte bine pus la punct. Autoritățile din Rubia sunt dispuse să ofere între 100 și 150 de euro pe lună tinerilor care vor să își întemeieze o familie în regiune.

  • Griegos, Aragon

Griegos este o comună situată în provincia Teruel, Aragon, Spania. Conform recensământului din 2004, municipiul are o populație de 137 de locuitori.

Pentru a crește numărul locuitorilor, autoritățile oferă chirie gratuită timp de trei luni, alături de un loc de muncă sigur. Ulterior, chiria va costa doar 225 de euro pe lună.

  • A Xesta, Pontevedra

San Fiz da Xesta este un sat, aflat în provincia Pontevedra, Galicia. În 2011 populația era de 252 de locuitori, în scădere față de 1999 când avea 271 de locuitori.

Biserica locală Sfântul Fiz este principala atracție a satului.

Autoritățile satului nu au posibilitatea unor sume, ca cele enumerate mai sus, însă vin cu chirii de numai 100 de euro pe lună.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău