Paynet anunță campania socială „Un click cu impact mare” pentru a sprijini mame defavorizate din Moldova

13 Nov. 2023, 14:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Nov. 2023, 14:40 // Slider //  MD Bani

Într-un demers de solidaritate și implicare socială, Paynet, pionier în domeniul fintech din Moldova, lansează campania socială „Un Click cu Impact Mare” pentru a oferi sprijin oamenilor aflați în dificultate în Republica Moldova. Primul beneficiar identificat în cadrul unei preselecții publice este o mamă nevoiașă – Olesea Drugalau Jitari.

Un Click cu Impact Mare: Cum poți face diferența?

Până în 31 decembrie 2023, oricine poate contribui la această cauză nobilă printr-un simplu click. Comandă gratuit cardul Paynet Mastercard, fie virtual, fie fizic. Pentru fiecare card comandat, Paynet va dona 1 leu în fondul indemnizațieii pentru Olesea Drugalau Jitari.

Cardul Paynet Mastercard: Un Instrument de Speranță

Cardul Paynet Mastercard devine un instrument esențial în această campanie, permițând atât într-un click să activeizi plăți sociale, cât și să trimiți și să primești bani de peste hotare la cele mai mici prețuri, să faci plăți în țară și în străinătate, inclusiv prin Google Pay sau Apple Pay. Fiecare card comandat aduce un sprijin financiar semnificativ pentru mamele aflate în dificultate.

Cum te poți implica?

  • Comandă gratuit un card Paynet Mastercard:  Descarcă aplicația Paynet și treci prin procesul simplu de identificare în 3 pași pentru a comanda cardul și susține o mamă nevoiașă.
  • Contribuie la donație: Fiecare card comandat prin acțiunea ta va adăuga 1 leu în fondul destinat mamei Olesea Drugalau Jitari, mamă singură a 4 copii, selectată în cadrul unei preselecții publice.
  • Implică-te: Spune tuturor despre campanie pe rețelele tale de socializare. Cu cât suntem mai mulți, cu atât impactul este mai mare.

Campania „Un Click cu Impact Mare” nu este doar o inițiativă financiară, ci și o expresie a solidarității comunității noastre față de persoanele în dificultate din Moldova. Prin participarea ta, vei face parte dintr-un lanț de sprijin care poate aduce lumina speranței în viața celor care au nevoie de ea.

Despre Paynet: Paynet este o companie inovatoare în domeniul fintech-ului, dedicată aducerii soluțiilor financiare moderne și accesibile comunităților din Moldova. Orientați spre responsabilitate socială, Paynet pune în aplicare acțiuni cu impact mare, în speranța de a elucida și rezolva problemele financiare ale celor aflați în nevoie.

Realitatea Live

10 Nov. 2024, 09:19
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
10 Nov. 2024, 09:19 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

La Kremlin se discută posibilitatea de a unifica cele mai mari companii petroliere din Rusia într-o singură mega-structură națională, potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal (WSJ). Conform informațiilor, planul ar presupune absorbția companiilor Lukoil și Gazprom Neft de către Rosneft.

Dacă această fuziune va avea loc, controlul președintelui Vladimir Putin asupra piețelor energetice globale și economiei militare a Rusiei s-ar întări semnificativ. Noua structură ar putea deveni al doilea cel mai mare producător de petrol din lume, după gigantul saudit Aramco, extrăgând aproape de trei ori mai mult petrol decât cel mai mare producător american, Exxon Mobil. Aceasta ar oferi Rusiei un avantaj strategic pentru a negocia prețuri favorabile cu cumpărători precum India și China, notează WSJ.

Sursele WSJ menționează că discuțiile privind această fuziune au loc de câteva luni, deși nu s-a luat încă o decizie finală, iar planurile ar putea fi schimbate. Însă dorința lui Putin de a consolida sectorul energetic în sprijinul eforturilor militare este evidentă, acesta dorind să creeze un gigant energetic capabil să concureze cu Arabia Saudită, în ciuda scăderii cererii de petrol pe fondul tranziției către surse de energie mai ecologice.

Petrolul și gazele sunt sursele principale de venituri pentru economia Rusiei, reprezentând aproximativ o treime din bugetul federal și întărind poziția lui Putin pe scena internațională. Succesul Rusiei în menținerea stabilității economice în fața sancțiunilor occidentale se datorează în mare parte unei industrii petroliere puternice, subliniază WSJ. Potrivit surselor, la Moscova se speră că noua companie unificată va putea rezista mai bine presiunilor sancțiunilor occidentale, care au îngreunat exporturile, lansarea de noi proiecte și procesul de decontări financiare. Deși negocierile privind fuziunea au început în contextul războiului din Ucraina, ele sunt orientate și spre pregătirea Rusiei pentru o eventuală încălzire a relațiilor economice cu Occidentul după încheierea conflictului, precizează sursele.

Între timp, reprezentanții Rosneft au declarat pentru WSJ că informațiile despre o astfel de fuziune nu sunt reale. De asemenea, Lukoil a afirmat că nici conducerea, nici acționarii companiei nu discută despre o posibilă fuziune. Nu au fost obținute comentarii din partea Gazprom Neft sau Gazprom, iar Kremlinul a menționat că nu deține informații pe acest subiect.

În același timp, veniturile bugetului federal al Rusiei din sectorul petrolului și gazelor au scăzut în octombrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanțelor, încasările au fost de 1,212 trilioane de ruble, în timp ce în octombrie 2023 acestea erau de 1,635 trilioane de ruble. Principala cauză a scăderii este reducerea prețului la petrol. În octombrie, taxele au fost calculate pe baza unui preț de 63,57 USD per baril pentru țițeiul Urals, comparativ cu 83,18 USD cu un an înainte, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 30%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău