Peste 50% dintre americani folosesc iPhone. De ce este atât de popular

05 Sept. 2022, 10:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Sept. 2022, 10:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Conform unui nou studiu de piață publicat de Counterpoint Research, Apple este acum cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața din SUA. Compania a depășit de curând cota de piață de 50% din totalul de dispozitive mobile active, având mai mulți utilizatori în SUA decât toți ceilalți producători de smartphone-uri cu Android puși laolaltă.

Apple a crescut de la 35 la 50% din piață în doar câțiva ani

Piața din SUA era oricum cea principală pentru Apple, compania oferind aici cele mai multe servicii pentru clienți și, uneori chiar și cele mai bune prețuri. Asta în ciuda faptului că salariile medii din SUA sunt în general mai mari decât în alte regiuni ale lumii. La acest lucru se adaugă și faptul că Apple este printre puținele brand-uri de telefoane 100% american de pe piață, până și Motorola fiind acum deținut de Lenovo, din China. Cealaltă alternativă ar fi Google cu modelele Pixel, dar în ultimii ani, Google s-a confruntat cu probleme în a livra destule unități pentru a acoperi cererea.

Graficul publicat de Financial Times pe baza datelor colectate de Counterpoint în ultimii ani arată ascensiunea companiei într-un timp atât de scurt. Dacă între 2018 și 2019 Apple a rămas constant la aproximativ 35% din piața din SUA, din 2019, odată cu lansarea modelelor iPhone 11, compania a fost pe un trend complet ascendent. Succesul acestor modele, alături de succesul noilor generații iPhone 12 și 13, care au adus tehnologii 5G și un nou design, a contribuit mult la adopția iPhone în rândul americanilor.

Singurul moment în care Apple a înregistrat o scădere a adopției a fost pe la mijlocul anului 2021. Când lockdown-urile din China au afectat mult disponibilitatea smartphone-urilor de orice fel la nivel mondial.

Având în vedere că proiecțiile de vânzări Apple pentru lansarea iPhone 14 rămân constante, este posibil ca această cotă de piață să se mărească în următoarele câteva luni.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău