Peste 50% dintre americani folosesc iPhone. De ce este atât de popular

05 Sept. 2022, 10:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Sept. 2022, 10:09 // Au Bani //  MD Bani

Conform unui nou studiu de piață publicat de Counterpoint Research, Apple este acum cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața din SUA. Compania a depășit de curând cota de piață de 50% din totalul de dispozitive mobile active, având mai mulți utilizatori în SUA decât toți ceilalți producători de smartphone-uri cu Android puși laolaltă.

Apple a crescut de la 35 la 50% din piață în doar câțiva ani

Piața din SUA era oricum cea principală pentru Apple, compania oferind aici cele mai multe servicii pentru clienți și, uneori chiar și cele mai bune prețuri. Asta în ciuda faptului că salariile medii din SUA sunt în general mai mari decât în alte regiuni ale lumii. La acest lucru se adaugă și faptul că Apple este printre puținele brand-uri de telefoane 100% american de pe piață, până și Motorola fiind acum deținut de Lenovo, din China. Cealaltă alternativă ar fi Google cu modelele Pixel, dar în ultimii ani, Google s-a confruntat cu probleme în a livra destule unități pentru a acoperi cererea.

Graficul publicat de Financial Times pe baza datelor colectate de Counterpoint în ultimii ani arată ascensiunea companiei într-un timp atât de scurt. Dacă între 2018 și 2019 Apple a rămas constant la aproximativ 35% din piața din SUA, din 2019, odată cu lansarea modelelor iPhone 11, compania a fost pe un trend complet ascendent. Succesul acestor modele, alături de succesul noilor generații iPhone 12 și 13, care au adus tehnologii 5G și un nou design, a contribuit mult la adopția iPhone în rândul americanilor.

Singurul moment în care Apple a înregistrat o scădere a adopției a fost pe la mijlocul anului 2021. Când lockdown-urile din China au afectat mult disponibilitatea smartphone-urilor de orice fel la nivel mondial.

Având în vedere că proiecțiile de vânzări Apple pentru lansarea iPhone 14 rămân constante, este posibil ca această cotă de piață să se mărească în următoarele câteva luni.

Realitatea Live

05 Dec. 2024, 15:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
05 Dec. 2024, 15:37 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Națională a Moldovei (BNM) a decis să mențină rata de bază la nivelul de 3,60% anual, subliniind importanța predictibilității politicii monetare și a menținerii inflației în coridorul țintei pe termen mediu. Totodată, Comitetul executiv al BNM a anunțat reducerea normelor rezervelor obligatorii pentru două perioade consecutive, măsură menită să sprijine economia națională.

Norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și valută neconvertibilă va scădea cu 2 puncte procentuale, ajungând la 23,0% între 16 decembrie 2024 și 15 ianuarie 2025 și ulterior la 22,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025. În cazul rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă, reducerea va fi de la 36,0% la 34,0% începând cu 16 decembrie 2024 și de la 34,0% la 31,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025.

Această diminuare a normelor rezervelor obligatorii are ca scop reducerea costurilor de creditare, facilitând accesul la finanțare și influențând pozitiv economia.

BNM a reiterat că va continua să monitorizeze atent situația macroeconomică la nivel intern și extern. În funcție de evoluția inflației, a riscurilor și a incertitudinilor, instituția va interveni cu măsuri suplimentare pentru a asigura stabilitatea prețurilor, obiectivul său fundamental.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală