Peste 50% dintre americani folosesc iPhone. De ce este atât de popular

05 Sept. 2022, 10:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Sept. 2022, 10:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Conform unui nou studiu de piață publicat de Counterpoint Research, Apple este acum cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața din SUA. Compania a depășit de curând cota de piață de 50% din totalul de dispozitive mobile active, având mai mulți utilizatori în SUA decât toți ceilalți producători de smartphone-uri cu Android puși laolaltă.

Apple a crescut de la 35 la 50% din piață în doar câțiva ani

Piața din SUA era oricum cea principală pentru Apple, compania oferind aici cele mai multe servicii pentru clienți și, uneori chiar și cele mai bune prețuri. Asta în ciuda faptului că salariile medii din SUA sunt în general mai mari decât în alte regiuni ale lumii. La acest lucru se adaugă și faptul că Apple este printre puținele brand-uri de telefoane 100% american de pe piață, până și Motorola fiind acum deținut de Lenovo, din China. Cealaltă alternativă ar fi Google cu modelele Pixel, dar în ultimii ani, Google s-a confruntat cu probleme în a livra destule unități pentru a acoperi cererea.

Graficul publicat de Financial Times pe baza datelor colectate de Counterpoint în ultimii ani arată ascensiunea companiei într-un timp atât de scurt. Dacă între 2018 și 2019 Apple a rămas constant la aproximativ 35% din piața din SUA, din 2019, odată cu lansarea modelelor iPhone 11, compania a fost pe un trend complet ascendent. Succesul acestor modele, alături de succesul noilor generații iPhone 12 și 13, care au adus tehnologii 5G și un nou design, a contribuit mult la adopția iPhone în rândul americanilor.

Singurul moment în care Apple a înregistrat o scădere a adopției a fost pe la mijlocul anului 2021. Când lockdown-urile din China au afectat mult disponibilitatea smartphone-urilor de orice fel la nivel mondial.

Având în vedere că proiecțiile de vânzări Apple pentru lansarea iPhone 14 rămân constante, este posibil ca această cotă de piață să se mărească în următoarele câteva luni.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău