(VIDEO) Traian în inspecție la Vadul lui Vodă – cel mai verde oraș din Republica Moldova

22 Oct. 2022, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Oct. 2022, 10:30 // Actual //  MD Bani

Ora de LIVE cu Traian merge în inspecție în suburbiile Chișinăului. Prima oprire este localitatea Vadul lui Vodă – unul dintre cele mai verzi orășele din Republica Moldova. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și planurile de dezvoltare ale localității cu Iuri Onofriiciuc, primarul din Vadul lui Vodă.

În perioada 2020-2022, Municipiul Chișinău a investit circa 14,1 milioane lei pentru dezvoltarea orășelului Vadul lui Vodă.

„Doi ani în urmă a fost făcut un studiu, în cadrul căruia Vadul lui Vodă a fost apreciat drept cel mai verde oraș din Republica Moldova. A fost extinsă aprovizionarea cu apă potabilă la 100 %, de la 30 %”, a declarat primarul localității.

Orașul Vadul lui Vodă este situat pe malul râului Nistru, la 23 km est de Chișinău. Valea pitorească, pădurea-parc și plajele de pe malul Nistrului au contribuit la transformarea zonei adiacente localității în cea mai mare și populară stațiune balneară, de odihnă și agrement din Republica Moldova.

„Populația orașului constituie cinci mii jumătate de persoane, dar zona de odihnă are o capacitate de peste zece mii de persoane. La noi activează trei tabere, care pot găzdui peste 1 500 de copii”, conchide Iuri Onofriiciuc .

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Proiect finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău