(VIDEO) Traian în inspecție la Vadul lui Vodă – cel mai verde oraș din Republica Moldova

22 Oct. 2022, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2022, 10:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ora de LIVE cu Traian merge în inspecție în suburbiile Chișinăului. Prima oprire este localitatea Vadul lui Vodă – unul dintre cele mai verzi orășele din Republica Moldova. Colegul nostru a discutat despre reușitele, problemele și planurile de dezvoltare ale localității cu Iuri Onofriiciuc, primarul din Vadul lui Vodă.

În perioada 2020-2022, Municipiul Chișinău a investit circa 14,1 milioane lei pentru dezvoltarea orășelului Vadul lui Vodă.

„Doi ani în urmă a fost făcut un studiu, în cadrul căruia Vadul lui Vodă a fost apreciat drept cel mai verde oraș din Republica Moldova. A fost extinsă aprovizionarea cu apă potabilă la 100 %, de la 30 %”, a declarat primarul localității.

Orașul Vadul lui Vodă este situat pe malul râului Nistru, la 23 km est de Chișinău. Valea pitorească, pădurea-parc și plajele de pe malul Nistrului au contribuit la transformarea zonei adiacente localității în cea mai mare și populară stațiune balneară, de odihnă și agrement din Republica Moldova.

„Populația orașului constituie cinci mii jumătate de persoane, dar zona de odihnă are o capacitate de peste zece mii de persoane. La noi activează trei tabere, care pot găzdui peste 1 500 de copii”, conchide Iuri Onofriiciuc .

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Proiect finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău