Poți afla de ce acțiune dermatologică suferi fără a merge la medic. Google lansează o platformă medicală

19 Mai 2021, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 17:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Google nu stă pe loc, gigantul tehnologic mai face un pas spre viitor. Compania Google lansează o platformă medicală, care pentru început o să se ocupe doar de problemele pielii. Vei putea afla de ce afecțiune suferi fără a merge la medic.

Statisticile arată o incidență foarte mare a afecțiunilor dermatologice. Aproximativ 25% din populație are probleme cu pielea. De asemenea, anual pe Google sunt cam 10 miliarde de căutări pe acest subiect. Și, un alt aspect, este că studiile arată că doar în 13% dintre cazuri pacienții reușesc să identifice adevărata problemă pe care o au.

Cei de la Google nu ăși propun să înlocuiască medicul specialist. Ei  vor doar să ofere utilizatorilor informații cu autoritate, astfel încât aceștia să știe când să se alarmeze și să contacteze un specialist. Pentru că anumite probleme ale pielii care, la prima vedere, par minore, pot ascunde afecțiuni grave, iar noul instrument va ajuta la o informare corectă, scrie Aleph News.

Pentru a afla de ce afecțiune dermatologică suferă, utilizatprul va răspunde la câteva întrebări despre simptome și va încărca pe o platformă specială fotografii cu zonele afectate.

În baza acestor răspunsuri,  programul va genera o listă a posibilelor condiții de potrivire, dar unele dintre aceste informații sunt revizuite și de dermatologi umani. Serviciul va fi gratuit pentru toți utilizatorii de internet.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.