Precizare a Grupului de presă REALITATEA

22 Iul. 2022, 12:57
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Iul. 2022, 12:57 // Actual //  bani.md

În contextul confuziilor din ultima perioadă, grupul de presă REALITATEA se adresează către auditoriul, partenerii și clienții săi și face următoarele precizări:

  • pagina online realitateadinmoldova.md nu este parte a grupului de presă REALITATEA și nu avem nicio atribuție la conținutul sau administrarea acesteia.
  • Grupul de presă REALITATEA nu are nicio legătură și nicio formă de colaborare cu Realitatea PLUS din România.

Grupul de presă REALITATEA a fost fondat în anul 2014 de către dl Dumitru Țîra, la inițiativa a șapte jurnaliști și este administrat de compania Bright Communications SRL. Grupul de presă REALITATEA tot timpul a activat în mod transparent, fiind ghidat de valorile libertății de exprimare și principiile jurnalismului responsabil.

Realitatea este un grup de presă independent din Republica Moldova, care operează cinci platforme online de știri și o televiziune, și anume:

  • Realitatea.md – portal de știri în limba română
  • Bani.md – portal de știri economice în limba română
  • Rupor.md – portal de știri în limba rusă
  • Moldovalive.md – portal de știri despre Moldova, în limba engleză
  • Rlive.md – platforma de transmisiuni live
  • RLIVE TV – prima televiziune de transmisiuni live.

Platformele de știri realitatea.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md și rlive.md acumulează peste 2.000.000 vizitatori unici pe lună și peste 5.000.000 accesări pe lună, având peste 200.000 abonați pe rețelele sociale (Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Twitter, TikTok și Ok).

RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni live ale evenimentelor de interes public și comerciale. RLIVE TV este distribuită la nivel național, prin intermediul celor mai mari rețele de cablu și IPTV, acumulând peste 80% din acoperirea pe țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuită online de 12 portaluri de știri din Moldova și 1 din România, acumulând peste 1,5  milioane de vizitatori unici pe lună.

Pentru anul 2022, grupul de presă Realitatea se va concentra asupra creșterii și consolidării audienței pe toate platformele operate, va dezvolta și extinde grila RLIVE TV și curând va lansa un nou portal de lifestyle.

Realitatea Live

26 Sept. 2022, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2022, 17:55 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii occidentali nu cred că Vladimir Putin își va duce la capăt amenințările cu folosirea armelor nucleare, în contextul răzbiului din Ucraina. Aceștia cred că dictatorul de la Kremlin nu va fi lăsat de aliații săi să folosească armele de distrugere în masă. Ei cred că este vorba despre o cacealma prin care Putin încearcă un nou șantaj la adresa țărilor occidentale, după amenințarea cu tăierea gazelor care nu a mers foarte bine.

Mai mulți analiști consideră că Vladimir Putin joacă la cacealma atunci când amenință cu folosirea armelor de distrugere în masă. Tot în acest context prezintă și mobilizarea celor 300.000 de rezerviști ruși care urmează să fie trimiși în război, pe frontul din Ucraina.

Experții cred că este reacția unui lider care minte sau care nu înțelege în ce situație se află. Aceștia sunt de părere că aliații săi nu l-ar lăsa să folosească armele nucleare și să pună în pericol inclusiv existența statului rus.

Peter Duncan, profesor la Școala de Studii Slave și Est-Europene de la University College London (UCL), este de părere că aliații lui Putin l-ar elimina înainte ca acesta să-și pună în practică amenințările cu folosirea armelor nucleare. În opinia sa, Putin este rupt de realitate, când face se folosește de amenințarea nucleară.

„Pur și simplu nu înțelege nici Rusia, nici ceea ce gândesc oamenii în străinătate, cu alte cuvinte de pretutindeni. Și de aceea fac greșeală după greșeală”, a declarat Peter Duncan.

Profesorul britanic este de părere că acest lucru se datorează în parte faptului că aliații lui Putin și propriul său serviciu de securitate se tem de el și îl induc în eroare. Aceștia îi prezintă o altă situație de fapt decât cea reală, astfel că Putin nu are informații corecte despre ceea ce se întâmplă pe teren în Ucraina.

„Oamenilor le este frică să-i spună adevărul. În special, FSB – Serviciul de Informații al Rusiei – se teme să-i spună adevărul, așa că el nu știe ce se întâmplă”, spune Peter Duncan.

Expertul crede că aliații lui Vladimir Putin vor interveni înainte ca acesta să apese butonul nuclear și probabil chiar îl vor elimina, dacă va încerca să meargă până la capăt. În acest scenariu, profesorul crede că aceștia „ar trebui să atragă oameni din FSB care să-i ajute să-l omoare pe Putin”.

„Încă cred că, dacă Putin ar începe să folosească arme nucleare, sau dacă i-ar ordona lui Șoigu (ministrul Apărării) și Gherasimov (șeful Statului Major al Forțelor Armate) să folosească arme nucleare, nu să le desfășoare, ci să le folosească undeva în Ucraina, cred că este foarte probabil ca [ei] să refuze și apoi să fie nevoiți să meargă împotriva lui Putin și să-l omoare pentru că nu ar fi ascultat de un ordin”, a detaliat Duncan, după cum relatează publicația spaniolă 20 Minutos, conform Rador.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău