Prezentarea proiectului “Fiica Vinificatorului” cu degustare de vinuri, la Festivalul Internaţional de Film, de la Cluj

25 Iun. 2024, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
25 Iun. 2024, 12:29 // Actual //  Soroceanu Olga

Proiectul filmului de lungmetraj “Fiica Vinificatorului”, dezvoltat de Shepherd Company, al cărui partener este Grupul de Presă Realitatea, a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2024, desfăşurat recent la Cluj şi organizat de peste 20 de ani.

Evenimentul a adunat în inima Transilvaniei producători şi regizori de film din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Georgia, care şi-au putut prezenta proiectele cinematografice profesioniştilor în domeniu şi potenţialilor parteneri, agenţi şi finanţatori, prin intermediul platformei internaționale de coproducții Transilvania Pitch Stop (TPS).

Printre cele 10 proiecte în dezvoltare care au fost selectate să fie făcute publice în cadrul Festivalului se numără şi “Fiica Vinificatorului”, producţie cinematografică care promovează tradiţiile şi cultura producţiei de vin în Moldova, prezentată de producătorul Sergiu Scobioală şi regizorul Ivan Naniev. 

Prezentarea s-a încheiat cu promovarea Castel Mimi, una dintre cele mai frumoase atracţii turistice din Republica Moldova, ca o potenţială locaţie pentru filmele europene. Mai mult decât atât, cei prezenţi au fost plăcut surprinşi să deguste vinul Roşu de Bulboaca produs de vinărie, iar în pauză, fiecare s-a răcorit cu vinul alb Sânzienele. 

TPS are drept scop descoperirea și susținerea proiectelor cu potențial din România și țările vecine, să încurajeze cooperarea transfrontalieră atât între țările din zona Mării Negre, cât și la nivel european. 

Proiectul “Fiica Vinificatorului” este unul dintre câștigătorii Concursului de Proiecte Cinematografice organizat de către Centrul Naţional de Cinematografie din Moldova, la categoria “Film de lungmetraj în dezvoltare”.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău