Top 20 cele mai bune companii aeriene din lume. Unele dintre ele zboară și la Chișinău

25 Iun. 2024, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Iun. 2024, 12:16 // Actual //  bani.md

Qatar Airways a fost proclamată cea mai bună companie aeriană din lume în cadrul premiilor Skytrax World Airline Awards 2024, stabilind un record cu opt victorii în cei 25 de ani de la înființarea premiilor. În plus, compania aeriană cu sediul la Doha a obținut și premiile pentru cea mai bună clasă business din lume, cel mai bun salon de clasă business din lume și cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu.

Singapore Airlines, câștigătoarea din anul precedent, s-a clasat pe locul al doilea în 2024, urmată de Emirates pe locul trei, All Nippon Airways pe locul patru și Cathay Pacific pe locul cinci din peste 350 de companii aeriene incluse în clasament.

Saudi Arabian Airlines a fost distinsă cu premiul pentru cea mai mare îmbunătățire în ierarhie, depășind competiția într-un clasament ce a inclus Starlux și Play pe locurile al doilea și al treilea, respectiv.

Edward Plaisted, CEO Skytrax, a declarat: „Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024, a opta oară când triumfă. Felicităm Qatar Airways pentru acest succes care ar trebui să fie o sursă de mare mândrie și satisfacție pentru conducerea și personalul companiei aeriene.”

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, desfășurată la un conac din apropierea aeroportului Heathrow din Londra, au fost prezenți executivi ai companiilor aeriene și membri ai echipajului de cabină.

În alte categorii importante, Turkish Airlines a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din Europa pentru 2024, iar Delta a câștigat premiile pentru cea mai bună companie aeriană din America de Nord, cea mai bună clasă business din America de Nord și cea mai bună clasă economică din America de Nord.

Sondajul Skytrax asupra clienților companiilor aeriene a fost efectuat în perioada septembrie 2023 până în mai 2024, participând clienți din peste 100 de țări.

Cele mai bune 20 companii aeriene din lume din 2024

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emiratele
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines
  11. Korean Air
  12. Hainan Airlines
  13. British Airways
  14. Fiji Airways
  15. Iberia
  16. Vistara
  17. Virgin Atlantic
  18. Lufthansa
  19. Etihad Airways
  20. Saudi Arabian Airlines

Cel mai bun echipaj de cabină din lume 2024

  1. Singapore Airlines
  2. ANA All Nippon Airways
  3. Garuda Indonezia
  4. EVA Air
  5. Cathay Pacific Airways
  6. Hainan Airlines
  7. Japan Airlines
  8. Thai Airways
  9. Qatar Airways
  10. Malaysia Airlines

Cele mai bune companii aeriene low-cost din lume 2024

  1. AirAsia
  2. Volotea
  3. Flynas
  4. Transavia Franta
  5. Indigo
  6. Vueling Airlines
  7. aer Baltic
  8. Iberia Express
  9. Ryanair
  10. easyJet
  11. flyDubai
  12. Jet2.com
  13. Eurowings
  14. Compania aeriană SKY
  15. Companiile aeriene JetSMART

Cele mai bune companii aeriene regionale din lume 2024

  1. Bangkok Airways
  2. Aegean Airlines
  3. Azerbaidjan Airlines
  4. Rex Airlines
  5. Azul Brazilian Airlines
  6. Virgin Australia
  7. Royal Air Maroc
  8. Porter Airlines
  9. Alaska Airlines
  10. Companiile aeriene din Hong Kong

Cele mai curate companii aeriene din lume 2024

1 Cathay Pacific Airways

2 ANA All Nippon Airways

3 EVA Air

4 Qatar Airways

5 Singapore Airlines

6 Asiana Airlines

7 Hainan Airlines

8 Japan Airlines

9 China Airlines

10 Korean Air

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA