Primii pași spre Nivelul Următor: Strategia MAIB centrată pe client

09 Iun. 2021, 17:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 17:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem bucuroși să anunțăm clienții, acționarii și publicul larg că, după analiza, munca în echipă și mentoratul consultanților internaționali, strategia actualizată a MAIB pentru 2021-2024 a fost aprobată de Consiliul Băncii și prezentată middle-managementului într-un eveniment de tip închis. Strategia actualizată va asigura succesul inițiativelor viitoare și continuitatea acestora la cele mai înalte standarde.

Noua misiune a MAIB este: Să creăm un nou standard al experienței clienților pentru a le face viața mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Noua viziune a MAIB este: Să fim la un click distanță de fiecare client, orice ar face şi oriunde s-ar afla.

Strategia pune clientul în centrul atenției – toate eforturile și schimbările vor fi direcționate pentru a oferi servicii și produse mai bune fiecărui client care va alege Moldova Agroindbank ca partener financiar pentru nevoile sale. Prin urmare, Banca implementează o serie de inițiative strategice care vor adăuga valoare obiectivelor noastre principale.

Inițiativele pot fi grupate în următoarele patru domenii:

– Trecerea la un nou model bancar în care clientul este în centrul tuturor deciziilor noastre;

– Dezvoltarea produselor și serviciilor bancare digitale;

– Explorarea oportunităților de listare a acțiunilor la o bursă internațională de valori (în funcție de aprobarea acționarilor);

– Extinderea în regiune cu produse și servicii bancare digitale.

În centrul tuturor acțiunilor și inițiativelor noastre strategice vor fi noile valori ale MAIB:

Vom fi mereu ORIENTAȚI CĂTRE CLIENȚI.

TRANSPARENȚI – deschiși, expliciți, clari.

PROFESIONIȘTI – competenți, cunoscători, informați.

DEMNI DE ÎNCREDERE – direcți, onești, sinceri, integri.

INOVATORI – proactivi, creativi, cu gândire inovatoare.

AGILI – flexibili, adaptabili, bine pregătiți.

CU SPIRIT DE ECHIPĂ – uniți, cooperanți, comunicativi.

„Sunt foarte încântat de participarea înaltă, de energia și entuziasmul echipei noastre în procesul de pregătire a strategiei. Scopul nostru este să continuăm creșterea durabilă, aflându-ne înaintea așteptărilor clienților noștri, și să implementăm noi standarde înalte în domeniul bancar în Moldova.  Am toată încrederea că implementarea noii strategii va debloca întregul potențial al MAIB și, împreună cu echipa, vom atinge o nouă etapă, generând rentabilități pe termen lung pentru acționarii noștri”, a comentat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.

Împreună la Nivelul Următor!

Despre MAIB

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piaţă de circa 30% la active şi circa 35% din soldul creditelor. Banca deserveşte peste 20% din populaţia ţării şi este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Din anul 2018 cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa. 

P.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău