Prosperitatea post-pandemică: Sfaturile unui CEO pentru a râmâne productiv și motivat

14 Iul. 2021, 17:47
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iul. 2021, 17:47 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pe măsură ce lumea începe să dea semne de recuperare după ce a trecut acest an lung și anevoios, atât companiile mari, cât și cele mai mici au nevoie să adopte strategiile necesare pentru a prospera în continuare.

1. Creați un „consiliu de administrație personal”

Orice companie mare și de succes are un consiliu de administrație. Ori de câte ori compania se confruntă cu vremuri grele, liderii companiei apelează la acest consiliu în căutarea răspunsurilor, știind că, indiferent de îndrumarea pe care aceasta o oferă, are mai presus de toate interesele companiei.

Astfel, toți trebuie să-și creeze propriul „consiliu de administrație” pentru a se adresa atunci când se confruntă cu provocări din viața noastră, oameni la care putem apela pentru sprijin, știind că vor răspunde cu sfaturi orientate spre interesul nostru – chiar dacă nu este în a lor.

„Consiliul de administrație al vieții tale poate fi compus din oricât de mulți oameni îți plac, dar de obicei este mai puțin de șase, deoarece este cu adevărat greu să găsești oameni care sunt dispuși să-ți pună nevoile înaintea lor. Poate fi compus din membri ai familiei, prieteni, mentori sau un amestec din toți.”

„Am creat consiliul de administrație al vieții mele cu ani în urmă; unii dintre ei nici măcar nu știu că participă, deoarece nu a apărut niciodată, dar sunt oameni în care am încredere deplină și de la care caut deseori sfaturi. Când ni se prezintă provocări dure, cum ar fi anul acesta, cu toții putem beneficia de perspective distincte care fac lumină dintr-un unghi diferit asupra provocărilor viitoare. Creați, și poate chiar scrieți, consiliul de administrație pentru propria viață.”

2. „Fii confortabil cu situații inconfortabile”

Ați observat vreodată cum cei mai ocupați prieteni sunt de obicei cei care reușesc să-și facă timp? Cu cât oamenii sunt mai activi și cu cât agenda lor este mai completă, cu atât își gestionează mai bine timpul. Pe măsură ce evenimentele progresează în timpul vieții lor de zi cu zi, de multe ori trebuie să își refacă programele pentru a face lucrurile să se întâmple – s-au simțit confortabil să nu se simtă confortabil.

Lucrurile s-au schimbat pentru majoritatea dintre noi în ultimul an – unii spre bine, mulți mai spre rău. Ceea ce putem face este să învățăm să supraviețuim și chiar să prosperăm, ridicându-ne și realizând lucrurile chiar și atunci când nu vrem neapărat. Pentru mine, este ca și cum corpul meu a fost antrenat să facă și mai multe lucruri atunci când nu mă simt confortabil. „Nu vreau să fac asta pentru că pur și simplu nu am energie”, îmi spun deseori. Apoi, mă dovedesc greșit făcând asta.

3. Scrieți lista de sarcini cu o seară înainte

Scrierea a ceea ce trebuie să realizez cu o seară înainte m-a ajutat semnificativ să-mi mențin afacerea pe linia de plutire și să mă dezvolt. Sunt sigur că mulți au mai auzit acest sfat, dar doar câțiva oameni îl urmează. Vă încurajez să dați lovitura. Am trecut deja prin câteva caiete de când am început să fac asta. Mi se pare incredibil de util.

4. Găsiți modalitatea prin care vă puteți elibera „energia”

Fiecare sistem presurizat are nevoie de o supapă de eliberare. Când mă simt frustrat, supărat sau anxios, fac mișcare. Îmi place să fac mișcare pentru că transpirația creează endorfine, făcându-mă cel mai bun.

Te încurajez să găsești activitatea care te ajută să ameliorezi stresul și anxietatea. Pentru unii, merge la plimbare; alții găsesc confort în a găti, a-și face unghiile sau a face voluntariat. Ce poți face pentru a-ți canaliza energia negativă actuală în ceva pozitiv? Aflați și faceți-o des; cu cât o faci mai mult (în cadrul rațiunii), cu atât te vei simți mai bine.

Fiecare fază a vieții tale va cere o versiune diferită a ta. Fie că sunteți proprietarul unei întreprinderi mici, un angajat sau doar un șomer cu o idee, urmărirea acestor sfaturi vă poate ajuta să navigați în aceste momente incerte și, sperăm, să vă ajute să vă creați cel mai bun sine. În cele din urmă, amintiți-vă că comportamentul unei persoane are mai mult de-a face cu lupta sa internă decât cu oamenii, deci fiți amabili cu ceilalți și fiți amabili cu voi înșivă.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală