Prosperitatea post-pandemică: Sfaturile unui CEO pentru a râmâne productiv și motivat

14 Iul. 2021, 17:47
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iul. 2021, 17:47 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pe măsură ce lumea începe să dea semne de recuperare după ce a trecut acest an lung și anevoios, atât companiile mari, cât și cele mai mici au nevoie să adopte strategiile necesare pentru a prospera în continuare.

1. Creați un „consiliu de administrație personal”

Orice companie mare și de succes are un consiliu de administrație. Ori de câte ori compania se confruntă cu vremuri grele, liderii companiei apelează la acest consiliu în căutarea răspunsurilor, știind că, indiferent de îndrumarea pe care aceasta o oferă, are mai presus de toate interesele companiei.

Astfel, toți trebuie să-și creeze propriul „consiliu de administrație” pentru a se adresa atunci când se confruntă cu provocări din viața noastră, oameni la care putem apela pentru sprijin, știind că vor răspunde cu sfaturi orientate spre interesul nostru – chiar dacă nu este în a lor.

„Consiliul de administrație al vieții tale poate fi compus din oricât de mulți oameni îți plac, dar de obicei este mai puțin de șase, deoarece este cu adevărat greu să găsești oameni care sunt dispuși să-ți pună nevoile înaintea lor. Poate fi compus din membri ai familiei, prieteni, mentori sau un amestec din toți.”

„Am creat consiliul de administrație al vieții mele cu ani în urmă; unii dintre ei nici măcar nu știu că participă, deoarece nu a apărut niciodată, dar sunt oameni în care am încredere deplină și de la care caut deseori sfaturi. Când ni se prezintă provocări dure, cum ar fi anul acesta, cu toții putem beneficia de perspective distincte care fac lumină dintr-un unghi diferit asupra provocărilor viitoare. Creați, și poate chiar scrieți, consiliul de administrație pentru propria viață.”

2. „Fii confortabil cu situații inconfortabile”

Ați observat vreodată cum cei mai ocupați prieteni sunt de obicei cei care reușesc să-și facă timp? Cu cât oamenii sunt mai activi și cu cât agenda lor este mai completă, cu atât își gestionează mai bine timpul. Pe măsură ce evenimentele progresează în timpul vieții lor de zi cu zi, de multe ori trebuie să își refacă programele pentru a face lucrurile să se întâmple – s-au simțit confortabil să nu se simtă confortabil.

Lucrurile s-au schimbat pentru majoritatea dintre noi în ultimul an – unii spre bine, mulți mai spre rău. Ceea ce putem face este să învățăm să supraviețuim și chiar să prosperăm, ridicându-ne și realizând lucrurile chiar și atunci când nu vrem neapărat. Pentru mine, este ca și cum corpul meu a fost antrenat să facă și mai multe lucruri atunci când nu mă simt confortabil. „Nu vreau să fac asta pentru că pur și simplu nu am energie”, îmi spun deseori. Apoi, mă dovedesc greșit făcând asta.

3. Scrieți lista de sarcini cu o seară înainte

Scrierea a ceea ce trebuie să realizez cu o seară înainte m-a ajutat semnificativ să-mi mențin afacerea pe linia de plutire și să mă dezvolt. Sunt sigur că mulți au mai auzit acest sfat, dar doar câțiva oameni îl urmează. Vă încurajez să dați lovitura. Am trecut deja prin câteva caiete de când am început să fac asta. Mi se pare incredibil de util.

4. Găsiți modalitatea prin care vă puteți elibera „energia”

Fiecare sistem presurizat are nevoie de o supapă de eliberare. Când mă simt frustrat, supărat sau anxios, fac mișcare. Îmi place să fac mișcare pentru că transpirația creează endorfine, făcându-mă cel mai bun.

Te încurajez să găsești activitatea care te ajută să ameliorezi stresul și anxietatea. Pentru unii, merge la plimbare; alții găsesc confort în a găti, a-și face unghiile sau a face voluntariat. Ce poți face pentru a-ți canaliza energia negativă actuală în ceva pozitiv? Aflați și faceți-o des; cu cât o faci mai mult (în cadrul rațiunii), cu atât te vei simți mai bine.

Fiecare fază a vieții tale va cere o versiune diferită a ta. Fie că sunteți proprietarul unei întreprinderi mici, un angajat sau doar un șomer cu o idee, urmărirea acestor sfaturi vă poate ajuta să navigați în aceste momente incerte și, sperăm, să vă ajute să vă creați cel mai bun sine. În cele din urmă, amintiți-vă că comportamentul unei persoane are mai mult de-a face cu lupta sa internă decât cu oamenii, deci fiți amabili cu ceilalți și fiți amabili cu voi înșivă.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău