Putin pariază pe un om-cheie. Cine este controversatul general Alexandr Lapin, care a primit un rol fundamental

11 Ian. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin l-a numit pe general-colonelul Alexander Lapin în funcția de șef de Stat Major al Forțelor Terestre ale Rusiei, în ciuda criticilor acerbe care i s-au adus cu privire la rezultatele sale foarte slabe în Ucraina.

Informația cu privire la numirea lui Alexandr Lapin a fost făcută publică de către agenția de presă TASS, care citează o sursă familiară cu situația. Alexander Lapin, care anterior a fost comandantul Districtului Militar Centru al forțelor armate ruse, a fost criticat în termeni foarte duri de către o parte dintre aliații apropiați ai lui Putin, ca urmare a pierderii orașului Lîman la doar o zi după ce președintele rus a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate.

Pe 8 octombrie Vladimir Putin l-a numit pe Serghei Surovikin, un general al Forțelor Aeriene, în funcția de comandant al trupelor de invazie, decizia venind la scurt timp după demiterea șefilor districtelor militare Est și Vest.

În luna august agenția RIA Novosti a anunțat că viceamiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre, a fost demis după o serie de acțiuni ale forțelor ucrainene care au inclus scufundarea navei amiral Moskva și distrugerea a 8 avioane militare într-un atac asupra unui aerodrom din Crimeea. Informații potrivit cărora Osipov a fost suspendat din funcție au apărut încă din mai, la o lună după scufundarea Moskvei.

De asemenea, Lapin a fost criticat puternic de către liderul cecen Ramzan Kadîrov și șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, după pierderea Lîmanului.

Kadîrov a spus că Lapin trebuie trimis în prima linie cu o armă pentru a-și spăla rușinea

„Nepotismul în armată nu va duce la lucruri bune”, a mai spus Ramzan Kadîrov, adăugând că comandantul trupelor rusești din zonă ar trebui să rămână fără medaliile sale și trimis în prima linie cu o pușcă pentru a-și spăla rușinea cu sânge.

De asemenea, liderul cecen a spus că a vorbit în urmă cu două săptămâni despre posibilitatea unei înfrângeri la Lîman cu Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Rusiei, dar că acesta a respins ideea. „Ramzan – ești cel mai tare!”, i-a răspuns Prigojin liderului cecen într-un comunicat.

Evgheni Prigojin a susținut comentariile lui Kadîrov, spunând: „Toți acești nenorociți ar trebui trimiși desculți pe front cu armele automate”,  potrivit Reuters.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău